Így lesznek nyitva az üzletek a korlátozás időszakában: összegyűjtöttük a legnagyobb láncok nyitvatartását
A koronavírus miatt hozott fontos szigorítások a legnagyobb üzletek nyitvatartását is érintik.

koronavírus-vásárlás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány második hulláma már eddig is rengeteg megbetegedéssel és halálesettel járt, így az egész világon próbálnak szigorítani a szabályokon. Ez alól Magyarország sem kivétel, Orbán Viktor hétfőn olyan döntéseket jelentett be, amik az egész lakosság életére nagy hatással vannak.

A rendeletek között volt az is, hogy a munkába tartó, munkából jövő, vagy munkát végző emberek kivételével mindenkinek kötelező este nyolc és hajnali öt óra között otthon maradnia, ez a viszonylag korainak számító kijárási tilalom pedig a legtöbbek mindennapjait jelentősen befolyásolja – ideértve a bevásárlást is.

Így változik az üzletek nyitvatartása

Mivel a legtöbb üzlet, kávézó és étterem hagyományos esetben még jóval este nyolc óra után is nyitva tart, így ezeknél a cégeknél is nagy változások történtek, hiszen a vásárlóknak fontos hazaérniük a kijárási tilalom ideje előtt.

koronavírus-vásárlás2
Fotó: Balázs Attila / MTI

A kormányrendeletbe ennek okán belefoglalták az is, hogy az üzletek kötelesek 19 órakor zárni, ez alól pedig csak a gyógyszertárak és a benzinkutak jelentek kivételt. Sok helyen a nyitvatartás ideje is változott a korábbiakban megszokotthoz képest, így listába szedve mutatjuk a nagyobb áruházak és üzletek új vásárlási rendjét:

 • A SPAR üzletek típustól függően reggel 6, 7 vagy 8 órakor nyitnak, és 19 órakor zárnak.
 • A Tesco a legtöbb helyen 6 órakor nyit, de van ahol 7 vagy 8 órakor lehet kezdeni a vásárlást, szintén 19 óráig.
 • Az Aldi boltjaiban hétfőtől szombatig 7 és 19 óra között lehet vásárolni, vasárnap pedig 7 órától 18 óráig.
 • A Lidl-nél szintén a legtöbb helyen hétfő és szombat között 7-től 19 óráig lehet vásárolni, vasárnap pedig 7 és 18 óra között, de sok üzletben már 6:30-kor kinyitnak.
 • A CBA boltjainál a nyitási időpont üzletenként eltérő, van, ahol már 5 órakor kinyitnak, míg máshol 6 és 7 órakor, de egységesen mindenhol 19-kor bezárnak a boltok.
 • Az Auchan mindennap 6 és 19 óra között tart nyitva, benzinkútjai pedig 6 és 20 óra között várják az autósokat. Ahol automata kút van, ott 0-24-ben lehet tankolni.
 • A Penny üzletei általánosságban 6, 6:30, és 7 órakor nyitnak, szintén vonatkozik rájuk is, hogy csak 19 óráig lehet vásárolni.
 • A két budapesti és egy budaörsi Ikea áruházban mindennap 9-től este 7-ig lehet vásárolni, az étterem és a játszóház nem lesz nyitva.
 • Az Obi üzleteiben hétfőtől szombatig reggel 8 órától este 7-ig lehet majd vásárolni, vasárnap csak este 6 óráig.
 • A Praktikerben szintén hétfőtől szombatig 8 és 19 óra között tartanak nyitva, vasárnap pedig csak 9 és 17 óra között lehet vásárolni náluk.
 • A Bauhaus üzleteiben hétfőtől péntekig 7:30 és 19 óra között lehet vásárolni, szombaton 8-tól 19 óráig tartanak nyitva, vasárnap pedig 8 és 18 óra között lehet betérni hozzájuk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A nagyobb étterem- és kávézóláncok nyitvatartása a következőképpen alakul – kizárólag elvitelre lehet ezeken a helyeken ételt és italt kapni:

 • A McDonald’s gyorséttermeiben csak elvitelre, vagy autós rendelés esetén szolgálják ki a vendégeket, a legtöbb helyen 6, 7 és 8 órakor nyitnak, és 20 óráig lehet bemenni, autóval pedig sok helyen 0-24 óráig lehet ételt kérni.
 • A Burger King éttermeiből is csak elvitelre, autóval vagy házhoz szállítással lehet rendelni, ezek a gyorséttermek is a legtöbb esetben 8 óráig tartanak nyitva, de ez sok helyen változó.
 • A KFC-nél szintén ugyanez a helyzet, náluk a legtöbb étterem vagy 8-19, vagy 9-20 óra között tart nyitva, de érdemes tájékozódni, hiszen több üzletüknek is eltér ettől a nyitvatartási ideje.
 • A Starbucks kávézóiban is csak elvitelre lehet kérni az ételeket és italokat, a legtöbb üzlet 7, 7:30 és 8 órakor nyit, és általánosan 19 óráig várják a vendégeket, de van, ahol már 18 órakor bezárnak.
 • A Cafe Frei kávézóiban is üzletenként eltér a nyitvatartás, van, ahol 8 órától 17 óráig várják a vendégeket elviteles kávéra, van, ahol tovább tartanak nyitva. Olyan kávézója is van a láncnak, ami a korlátozás idejére bezárt, így érdemes indulás előtt tájékozódni.
 • A Netpincér közölte, hogy a házhoz szállítást a szigorítás nem érinti, így az éttermek nyitvatartásától függően tőlük lehet rendelni akár este 8 óra után is. Ez a Woltra, a Falatozzra, és a Bolt Food-ra is igaz, ám érdemes figyelni rá, hogy a legtöbb étterem az üzletekhez hasonlóan szintén bezár 7 és 8 óra körül, így ajánlott előbb rendelni a kiszállító cégeken keresztül, és előre tájékozódni.

Ez a papír legyen nálad, ha este 8 után mész utcára a munkád miatt

A kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás mintája már letölthető.

(Borítókép forrása: MTI/Balázs Attila)

Ezt is szeretjük