Az online oktatás valódi arca: egyszerre viccesek és nyomasztóak a képek

A képek többet mondanak ezer szónál arról, miken mennek keresztül a szülők, miközben gyerekeik az online tanórákon ülnek.

otthontanul a gyerek

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A fejlett technológiának köszönhetően a távoktatás is egyszerűbbé vált a járvány alatt, de azért még bőven megvannak a maga árnyoldalai és hiányosságai. Szülők egy csoportja olyan képeket osztott meg az interneten, melyeken jól látszik, hogy gyerekeik elmondhatatlanul unatkoznak a virtuális órákon.

A távtanulás kihívást jelent minden érintettnek, a gyerekek, a szülők és a tanárok számára is. Egy teljesen új rendszerhez kell alkalmazkodniuk, hiszen világszerte nő azon iskolák száma, amiket a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében zártak be.

Online oktatás

A helyzet nyomasztó mivoltát és súlyosságát jól mutatja, hogy egyre több családnak kell megoldania és biztosítania az otthoni oktatást. Tom Rose és Jack Pannett általános iskolai tanárok szerint érdemes külön tanulóközeget teremteni, a monitor fényerejét szemkímélőre állítani és támlás székbe ültetni a gyereket, ahol helyes testtartásban tudja végigkövetni az órákat. Emellett arra is figyelni kell, hogy a szünetekben felálljon a géptől, és kicsit átmozgassa magát. 

Egyik szülő sem szereti szenvedni látni a gyerekét, legyen bármi az ok. Szerencsére a kicsik sokszor könnyebben megbirkóznak a problémákkal, mint gondolnánk, csak biztosítani kell számukra a megfelelő eszközöket hozzá, és tudatosítani bennük, hogy bátran megoszthatják félelmeiket vagy aggályaikat a családdal. A Bored Pandán összegyűjtötték a legjobb képeket, amik a humoros oldalról mutatják be a sokaknak egyáltalán nem vicces helyzetet.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: Reddit, Facebook, Imgur, Bored Panda, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük