Milyen egy 11 gyermekes édesanya napi rutinja? A 30 éves Nicole elárulta

Fiatal kora ellenére Nicole Sutton már 11 gyermek édesanyja. Így néz ki egy napjuk.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az anyaság nem fenékig tejfel, tudja ezt mindenki, akinek gyermeke van. Az anyák azok, akik sokszor mindenkit és mindent saját szükségleteik elé helyeznek, akik néha erejükön felül gondoskodnak a családjukról.

Míg sokan úgy érzik, energiájukból egy-két gyermekre futja, addig vannak az ősanya típusok, akik simán megbirkóznak több gyerekkel is, miközben viszik a háztartást, és munkába járnak.

Sosem akart gyereket, most 11-et nevel Nicole

Nicole Sutton fiatal kora ellenére már 11 gyermek édesanyja. Férjével, a 35 éves Josephfel nyolc lányt és három fiút nevelnek, a legidősebb gyerek 12, a legfiatalabb pedig egyéves. Az édesanya ma már el sem tudja képzelni az életét a zsibongó, állandóan csiripelő és veszekedő gyerekek nélkül, pedig volt idő, amikor úgy gondolta, sosem szeretne édesanyává válni.

ajanlo-ok
Fotó: Youtube

- Fogamzásgátlót szedtem, így eszembe sem jutott, hogy közben terhes lehetek. Nagyon megdöbbentem, amikor megtudtam, hogy mégis állapotos vagyok. A terhességi tesztet is csupán négy hónappal később csináltattam meg, hiszen addig semmi jele nem volt annak, hogy babát várok, még hízni sem híztam - mondta Nicole a The Sun napilapnak.

Miután megszületett az első babája, úgy érezte, anyának lenni csodálatos érzés, így párjával újabb és újabb gyermeket vállaltak. 

- 11 gyerek mellett minden nap egy őrültek háza, de hálásak vagyunk azért, hogy ők vannak nekünk, ma már el sem tudjuk képzelni nélkülük az életünket - mondja Nicole és Joseph, akik a divatos autókról és utazásokról szóló álmaikat egy 17 személyes minibuszra cserélték.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mennyi teendő van 11 gyerek körül?

A család egy háromszobás lakásban lakik, és 1500 amerikai dollárt, azaz nagyjából félmillió forintot költenek csak a gyerekek iskolai egyenruhájára, élelemre pedig heti szinten 60 ezer forintnak megfelelő összeget. A pár a nagycsaládos kedvezményeken kívül semmilyen pluszjuttatást nem kap, ők maguk teremtik meg a család napi betevőjét. Míg az édesapa autóbuszvezető, Nicole részmunkaidőben üzletkötő, így saját magának osztja be az idejét, és akkor dolgozik, amikor tud.

Nicole számozott pólókat ad a gyerekekre, ha kirándulni mennek.
Nicole számozott pólókat ad a gyerekekre, ha kirándulni mennek.
Fotó: Youtube

Nicole mindennap hat órakor kel, elkészíti a gyerekek reggelijét és iskolai egyenruhájukat. A gyerkőcöket hétkor kelti, és fél 9-re viszi az iskolába, majd a három kicsivel tölti a napot. A 13 ágyat fél óra alatt veti be, majd beindítja a mosógépet, ami napi háromszor mos. Délelőtt ebédet készít az otthon maradt gyerkőcöknek, majd elpakol és elmosogat utánuk. Délután 2-kor már az esti vacsorát készíti elő, három órakor elszalad a gyerekekért az iskolába, majd miután visszaérkezett, a vacsora előtt még kitakarít, a játékokat összeszedi. Öt órakor az édesapa hazaér a munkából, megvacsoráznak, a legkisebb gyerekeket pedig lefekteti. A nagyobbakkal még tanul este nyolcig, és miután ők is elaludtak, elmosogat, elkészíti a férje másnapi ruháját, este 11 kor még betesz egy utolsó mosást. 

A család a vásárlást minden héten online végzi, Nicole-nak a vasalásra pedig évek óta nem jut ideje, helyette szárítógépet használ.

- Vannak napok, amik sokkal nehezebbek, mint a többi, amikor ingerültebbek, fáradtabbak vagyunk. Sosincs idő unatkoznom, hiszen egy nagycsaládban anyára minden percben szüksége van valakinek. De velük teljes az életem, és semmi pénzért nem cserélném el - mondja. 

Ilyen az élet négy gyerekkel - A magyar édesanya megmutatta

Szántó Cecíliának még csak udvarolt a férje, amikor elkezdett illusztrált naplót írni az életükről. Mivel mindketten képzőművészként diplomáztak, magától értetődő volt, hogy minden fontosabb pillanatot dokumentáljanak az utazástól kezdve az első, második, harmadik, majd negyedik fiuk megszületésén át a nehezebb, gyakran embert próbáló hétköznapokig.

Borító-és ajánlóképek: Youtube

Ezt is szeretjük