Kritikus időszak jön a benzinkutakon: ezeken a helyeken nem lehet tankolni a következő hetekben
A következő egy-két hétben az egész országban üzemanyaghiányra lehet számítani, de a Balatonnál lesz a legnehezebb a helyzet.

GettyImages-1344688232
beauty and style
Top olvasott cikkek

A következő egy-két hétben az egész országban üzemanyaghiányra lehet számítani, de a Balatonnál lesz a legnehezebb a helyzet, mondta el Bujdos Eszter a holtankoljak.hu ügyvezetője az RTL Reggeli című műsorában. 

Az ügyvezető azt is elárulta, hogy a szakmán belül úgy gondolják, hogy az lenne a legjobb döntés, ha teljesen kivezetnék az üzemanyag hatósági árát. 

Üzemanyaghiány jöhet a következő hetekben

Augusztusban kezdődik el a Mol történetének eddigi legnagyobb karbantartása, amely két hónapig fog tartani, és több ezren fognak rajta dolgozni, tette hozzá Bujdos. Elmondta, hogy a kieső mennyiséget a magyar stratégiai készletből pótolják majd a nagyobb kutak számára ebben az időszakban. A kisebb kutak ebből a készletből azonban nem fognak kapni.

Az ügyvezető úgy véli, hogy nagyon sok kútnak megint saját zsebből vagy hitelből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket és a következő egy-két hét kritikus lesz.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Balatonon szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni. A tó környékén a turistáknak köszönhetően nagy az üzemanyaghiány. Sokan már most is Veszprémbe járnak tankolni, tette hozzá. 

Nagyon kevés magyar ismeri ezt a térképet: rengeteg hasznos információ van rajta

A nyári utazások megtervezéséhez jól jön a Magyar Közúthoz tartozó Útinform weboldal eddig kevésbé ismert funkciója. A társaság külön térképi rétegen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva azt.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük