Nagyon kevés magyar ismeri ezt a térképet: rengeteg hasznos információ van rajta

A Magyar Közút Útinform weboldala nagy segítség a nyári utazások megtervezéséhez Magyarországon.

Autópálya pihenőhelyek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári utazások megtervezéséhez jól jön a Magyar Közúthoz tartozó Útinform weboldal eddig kevésbé ismert funkciója. A társaság külön térképi rétegen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva azt.

A benzinkutak helyszínein túl többek között láthatják a közlekedők azt is, hogy az adott pihenőben van-e játszótér, üzlet, vagy hogy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen.

Autópálya-pihenőhelyek

A pihenőhelyeket mutató térképes megjelenítés  https://www.utinform.hu/hu/parkolok linken érhető el, vagy a weboldal jobb oldali rétegválasztói közül a „P” ikon kiválasztásával. A pihenő helyét mutató jel minden esetben a parkoló bejáratát mutatja.

GettyImages-1319610648
Fotó: Issarawat Tattong / Getty Images Hungary

Ha a jel zöld, akkor a pihenő üzemel, használható, sárga szín esetén a pihenő szolgáltatásai korlátozottan használhatók, míg piros jelölés esetén a pihenő zárva van. A jelekre kattintva további információk is előhozhatók, mint például, hogy pontosan hol a kihajtó, mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen, van-e gyalogosátjáró az ellenkező oldalra, és milyen szolgáltatások vehetők igénybe az adott pihenőben.

Az ott található benzinkút weboldalára is át tud navigálni az érdeklődő a hivatkozáson keresztül, illetve egy kattintással megtekinthető az autópálya vagy autóút következő pihenője is. A közzétett adatokat a társaság rendszeresen ellenőrzi, illetve egyezteti a benzinkút-üzemeltetőkkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A közlekedőknek ajánlott tehát még indulás előtt tájékozódniuk a www.utinform.hu weboldalon nem csak a korlátozásokhoz, munkavégzésekhez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, de a tervezett útvonal mentén elérhető pihenőhelyi szolgáltatásokról is a kiszámítható, biztonságos közlekedés érdekében.

8 érdekes térkép, ami új oldaláról mutatja meg a világot: sokat lehet belőlük tanulni

Néha a térképek is tudnak új és érdekes dolgokat mutatni.

8 érdekes térkép, ami új oldaláról mutatja meg a világot: sokat lehet belőlük tanulni

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: Aleksandr Teplyakov/Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük