8 érdekes térkép, ami új oldaláról mutatja meg a világot: sokat lehet belőlük tanulni
Néha a térképek is tudnak új és érdekes dolgokat mutatni.

térképek1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán bele sem gondolunk, de a térképek nagyon fontos részét képezik a mindennapi életnek, hiszen nélkülük a tájékozódás és az utazás, de még rengeteg dolog sokkal nehezebben menne. Már az ókorban is sokat foglalkoztak ezzel a kérdéssel, a felfedezések és hódítások korában pedig egyre csak fejlődött a kartográfia.

Ma legtöbben a Mercator-vetület szerinti térképeket ismerik, amit már 1569-ben megalkotott a flamand térképész, Gerardus Mercator, és aminek modern változatát a mai napig használják. Ez jelölheti a domborzatokat, vizeket, de sokkal érdekesebb ábrázolásokkal is készülnek térképek.

Érdekes térképek a világról

Sok embert egyáltalán nem érdekli a térképek világa, ám néhány izgalmas és érdekes kiegészítéssel talán számukra is sokkal élvezhetőbbé válhatnak ezek a képek. A reddites MapPorn nevű csoport is pont ilyen céllal indult: érdekes térképeket gyűjtenek össze a világról, amivel nemcsak a kartográfia szerelmeseinek kedveznek, hanem azokat is meg tudják szólítani, akiket eddig kevésbé hozott lázba ez a témakör.

(Képek forrása: Reddit)

Ezt is szeretjük