Nem volt telefon és GPS, csak térkép és túrazsák: 8 imádni való fotó a 60-as, 70-es évek kirándulásairól

A régi kirándulásoknak is megvolt a maguk bája, amikor még GPS helyett térképek segítségével kellett boldogulni a túrák során.

fortepan 204804 nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

50-60 év alatt rengeteget változott a világ, a technika fejlődésével nemcsak az utazási, hanem a kommunikációs eszközök is elképesztő gyorsasággal változtak meg, egyre könnyebbé varázsolva ezzel az emberek mindennapjait.

Ma már elég csak előkapni a telefont a zsebből, és rápillantani a GPS-re, hogyha elakadtunk a kirándulások, túrák során, a kettővel ezelőtti generáció tagjainak bizony a térképről kellett kibogarászniuk a helyes utat - de ennek is megvolt a maga bája.

Régi fotók a kirándulásokról

Nem beszélve arról, hogy a gulyáskommunizmus idején csak nagyon ritkán és körülményesen lehetett elhagyni Magyarországot egy-egy külföldi kiruccanásra, így leggyakrabban belföldi tájakat fedeztek fel a természetjárók. Előkerültek a jellegzetes katonai alumíniumkulacsok, a hevederrel nyakba akasztott gitárok, esetleg itt-ott még az analóg fényképezők is, hogy minden tökéletes legyen a túrák során. A Kádár-korszakból származó fotók felelevenítik ezt az időszakot - készen állsz az időutazásra?

(Cikken belüli képek forrása: Fortepan, borítókép forrása: Kereki Sándor / Fortepan 204804)

Ezt is szeretjük