Itt lesz a legtöbb eső a hétvégén - Aki kíváncsi a tűzijátékra, annak van egy rossz hírünk

Az előrejelzés szerint ilyen lesz az idő csütörtökön, pénteken és az ünnepi hétvégén.

Időjárás az ünnepi hétvégén
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csütörtökön nagyrészt derült ég várható, néhol kevés fátyol- és gomolyfelhő előfordulhat. Csapadék valószínűleg nem lesz. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik a Dunántúlon, máshol mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-39 fok között várható, késő este 21-30 fok között.

Este derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, azonban a Dunántúl nyugati részén több felhő várható, ott záporok és zivatarok kialakulása sem kizárható a hajnali órákban, máshol nem várható csapadék. A délkeleti szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16-24 fok között várható. 

Pénteken több órára kisüthet a nap. A Tiszántúlon főleg fátyolfelhők várhatók. Az ország nyugati részében délelőttől, a középső részében pedig főleg a déli óráktól erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, nyugat felől nagyobb felhőtömbök sodródhatnak az ország fölé. A Tiszántúlon estig kevés helyen várható csapadék, máshol nyugat felől egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok, közöttük heves is lehet, jégesővel és felhőszakadással. A délkeleti és északnyugati szelet viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-40, nyugaton helyenként 29-32 fok között lesz várható.

GettyImages-157522446
Fotó: jimkruger / Getty Images Hungary

A szombati napon a helyenkénti napsütés mellett sokfelé fátyolfelhőzetre és erős gomolyfelhő-képződésre is számítani lehet. Több helyen lesz záporeső és zivatar. Nagy területen megerősödik majd az északnyugati szél, viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15-22, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24-30 fok között várható, de északkeleten és keleten helyenként 31-35 fok is lehet. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Vasárnap a nyugati megyékben változóan, máshol inkább erősen felhős idő várható. Nyugaton csak néhány helyen, máshol többfelé valószínű eső, zivatar és zápor. Az északi és az északnyugati szél sokfelé megerősödik majd a Dunántúlon. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-30, a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 25-30, a felhős, csapadékos részeken 20-24 fok között várható.

Ennyibe kerül idén az augusztus 20-i tűzijáték: nyilvánosságra hozták a pontos összeget

Az augusztus 20-i tűzijátékhoz szükséges rakéták beszerzési ára idén is nettó 1,3 milliárd forint, vagyis bruttó 1,65 milliárd forint - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség, röviden MTÜ hétfőn. Azt írták, hogy a kiadás nem növekedett a 2021. évihez képest. A beszerzés az év első felében lezárult, az árat tehát - mint írták - pontosan lehet tudni.

Ennyibe kerül idén az augusztus 20-i tűzijáték: nyilvánosságra hozták a pontos összeget

Kiderült, mennyi a 2022-es augusztus 20-i tűzijáték ára.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük