4 különös ufóészlelés, amit a Pentagon tett közzé: furcsa lebegő tárgyakról készültek felvételek

A Pentagon szakemberei a videókban szereplő repülő tárgyakat egyáltalán nem tudták beazonosítani.

ufo nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világegyetem felfoghatatlan méretű, és sokak számára elképzelhetetlen, hogy a megszámlálhatatlan égitest közül csak a Föld bolygón éljenek magas intelligenciájú lények. A technika fejlődésével már a világűr nagyobb szeletét tanulmányozhatják a szakemberek, ám különös jelenségek a bolygónkon is fel-felbukkannak, némelyeket még lencsevégre is sikerült kapni.

De nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ufónak hívják az összes azonosítatlan repülő tárgyat, tehát könnyen elképzelhető, hogy mindössze újfajta repülők, légi járművek tesztelése zajlott, amikor a felvételek készültek. A Pentagon 2020-ban és 2021-ben hivatalosan négy ufójelentést igazolt, amikről a videók már évek óta keringtek az interneten.

Ufójelentések a Földön

Az első videót 2004-ben készítették, és 2007-ben szivárgott ki az internetre, majd több mint tíz évig a netezők csak találgatni tudtak arról, hogy vajon valódi, vagy csak egy ügyes hamisítványt néznek. 

2020-ban a Pentagon megerősítette, hogy a különös repülő tárgyról készült videón nem végeztek semmiféle manipulációt, hanem valós, hadigép kamerája készítette felvétel került a netre. 2004 novemberében David Fravor vadászpilóta-parancsnok Kalifornia déli partjánál vizsgálódott csapatával, amikor egy különös, 80 ezer láb, azaz több mint 24 kilométeres magasságban repülő ovális tárgyat láttak meg. Külön kiemelték szokatlan mozgását, mivel hirtelen a tenger felé kezdett ereszkedni, majd a levegőben megállt, és egy helyben lebegett.

A második mozgókép pontos rögzítésének dátuma nem ismert, de annyi bizonyos, hogy 2014 végén, 2015 elején a USS Theodore Roosevelt hadihajójához tartozó vadászpilóták az Egyesült Államok keleti partja közelében videóztak. A felvételen hallatszik, ahogy a pilóták egymással beszélgetnek, miközben a furcsa ovális tárgyat veszik, aminek tengelye minden előzetes jel nélkül egyszer csak 180 fokban elfordult.

2015-ben szintén ez a csapat dokumentálta a harmadik ufóészlelést is, és a videóban jól látszik, hogy az igen sebesen haladó azonosítatlan repülő tárgyat alig tudták bemérni, olyan gyorsasággal ment. Hallhatóan nagyon örültek annak, hogy sikerült lokalizálniuk a tenger felett szálló tárgyat, bár arra a mai napig nem jöttek rá, hogy mi is lehetett valójában. 

2019 júliusában szintén érdekes képsorokat rögzítettek a USS Russell hadihajójáról, ami San Diego partjainál cirkált. A felvételen piramis alakú, villódzó tárgyak látszódnak, ahogy lebegnek a levegőben. 2021-ben a Pentagon hitelesítette a videó forrását, ám hozzátették, hogy jelenleg nem áll módjukban részletesen megvitatni a felvétel elemzését. Létrehoztak egy munkacsoportot, ami vizsgálja az esetet, és eredményeiket előreláthatólag fél év múlva fogják közzétenni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az előbb felsorolt videók minimális betekintést engednek a folyamatosan zajló ufójelentések, mozgóképek, hanghatások és fotók vizsgálatáról. Elképzelhető, hogy csupán a felvevő műszerekben történt meghibásodás, esetleg ténylegesen valamilyen másik nagyhatalom harcászati gépét rögzítették, de ezek mellett minden bizonyossággal a földön kívüli járműveket, repülő csészealjakat sem lehet kizárni az beazonosítás befejezéséig.

Ufószerű járművek a hidegháborúból

Nem csoda, ha a távolból szemlélődők földönkívülieknek nézték őket: csészealjtól az egyszemélyes propellerhelikopterig minden szerepelt a járműfejlesztők repertoárjában.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük