Van valami Malibu partjainál, amitől lázba jöttek az ufóhívők: mélytengeri bázist sejtenek benne

A tenger mélyén különös dologra leltek a kutatók.

cov

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyolc kilométerrel a tenger felszíne alatt, Malibu tengerpartjának legmélyén bújik meg az a hatalmas, 4 km hosszú objektum, amelynek kapcsán számos máig válaszra váró kérdés fogalmazódott meg a tudományban.

A legnagyobb, legfőbb kérdés a mai napig az, hogy mi is van voltaképpen a tenger alatt: még az is felmerült, hogy valamiféle földönkívüli-bázisról van szó.

Az ufóállomás elmélete

Ha felütjük a Google Earth-öt, a 34° 1’23.31″N 118° 59’45.64″W koordináták alatt találjuk meg a szinte tökéletes, ovális, tojásra emlékeztető alakú valamit.

1

A paleoasztronautika hívei, azaz akik szerint egykor ufók jártak a Földünkön, elég elrugaszkodott elképzelésben hisznek. Úgy gondolják, hogy ami a víz alatt van, az nem más, mint egy földönkívüliek építette bázis. Mivel a tenger legmélye az ember számára megközelíthetetlen terület, ott biztonsággal építhettek meg egy háborítatlan, titkos állomáshelyet.

Mi lehet valójában a tenger alatt?

Amikor megkérdezték David Schwartz geológus, földrengés-szakértőt, mi rejtőzhet a víz mélyén, jóval hihetőbb magyarázattal állt elő, mint az ufóhívők. A következőt felelte:

- Nem látni semmi különöset. Úgy tűnik, van egy lapos felület, majd az alatt függőleges oszlopok. Azt mondhatná az ember, ez biztosan valami különlegesnek a bejárata. Én viszont azt hiszem, hogy ez természetes képződmény, a kontinentális lemez egy része. Ez a partszakasz egy komplikáltabb szakasza, melyet ért némi erózió, és talán lesüllyedt. Egykor ez a rész még látszhatott, amikor alacsonyabb volt a tengerszint. Ez egy jelentős földrengési terület, ezek a domborzati formák pedig jórészt úgy keletkeztek, hogy a lemezek nem megfelelően csúsztak el egymás mellett a rengések következtében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

John Anthony West Emmy-díjas egyiptológus véleménye is szinkronban van Schwartzéval. West így nyilatkozott:

- Az első reakcióm az volt - tudván, hogy 8 km-re a tenger felszíne alatt van, hogy semmiképpen sem lehet emberi kéz műve. Nekem jókora tapasztalatom van abban, hogy felmérjem, mit épített ember, és mit nem. Bár valóban látni oszlopszerű függőleges valamiket, rendszertelenül helyezkednek el, láthatóan geológiai formálódás eredménye. Az áramló víz tud barlangokat vájni.

West a földönkívüli-bázis elméletéről is véleményt mondott:

- Én meg vagyok győződve róla, hogy léteznek ufók - túl sok bizonyíték van már erre. Mindazonáltal nem tudunk semmit. Nem tudjuk, hogy kik ők, miért vannak itt, vagy hogy Földünkből valójában mennyi tartozik valóban a mi fennhatóságunk alá. Tény viszont, hogy mindent, amit nem tudunk megmagyarázni, az idegenek művének tulajdonítunk. Én ebben nem hiszek.

2

Ben Hansen, az FBI különleges ügynöke, akinek a feladatköre, hogy kérdéses képeket és videókat vizsgáljon, egy újabb magyarázattal állt elő: szerinte az, amit az emberek bejáratoknak vélnek, a kép sötétebb foltjai, az árnyékok egyszerűen annak az eredményei, amit a Google képalkotó technológiája összehozott a műholdas, radar- és egyéb forrásainak anyagából.

Hihetőbb és kevésbé reális magyarázatok, más-más tudományos megközelítések, de végső, egyértelmű megoldásunk még mindig nincs: mi rejtőzhet valójában Malibu tengerpartjánál a víz alatt? Amíg nem lesz meg annak a technikai feltétele, hogy ennyire mélyre jussunk vagy juttassunk egy kamerát, csak találgatni lehet.

Ezt is szeretjük