Újabb ufóészlelés történt: a Pentagon is megerősítette a felvétel valódiságát
Senki nem tudja, mi látható az amerikai haditengerészet felvételein.

ufo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Földön kívüli élet létezése már az ősidők óta foglalkoztatja az embereket, hiszen sokan úgy vélik, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban. Az UFO rövidítés azonban nemcsak földönkívülieket jelöl, hanem hivatalosan azonosítatlan repülő tárgyként hivatkoznak rá, így bármi lehet ufóészlelés, amit nem tudnak identifikálni.

Korábban is számos ufójelentésről számoltak be az emberek, de a II. világháború idején ezek száma megsokszorozódott, ami a hidegháború idején sem csillapodott. Ezeket főként a katonai és később űrtechnikai kísérletekkel magyarázták.

Videón az ufóészlelés

Nemrég George Knapp tévés nyomozó újságíró és Jeremy Corbell dokumentumfilmes különös videót hoztak nyilvánosságra, amin egy éjjellátó kamera felvételeit láthatjuk. A mozgókép 2019 júliusában a USS Russell hadihajón készült San Diego partjainál, és a vízi jármű felett furcsa, háromszög alakú tárgyak zümmögtek. Egy másik felvétel is napvilágra került, ezt az USS Omaha készítette, itt gömbszerű alakot filmezett le a kamera. Állítólag az égen észlelték a tárgyat, de pusztulás nélkül a vízbe ereszkedett. Corbell megjegyzi, hogy az amerikai haditengerészet tengeralattjárót telepített az objektum keresésére, de úgy tűnik, nem találtak semmit. Bár sokan kétségbe vonták a videók valódiságát, a Pentagon is megerősítette, hogy valóban a haditengerészet kamerái rögzítették az eseteket.

- Meg tudom erősíteni, hogy a hivatkozott fényképeket és videókat a haditengerészet munkatársai készítették. Az Azonosítatlan légi jelenségek munkacsoport felvette ezeket az eseteket a folyamatban lévő vizsgálatai közé - mondta a Susan Gough, a Pentagon szóvivője. Arra azonban már nem tértek ki, mik is látszanak a felvételeken, sokan kísérleti katonai repülőgépre, kémprogramra, meteorológiai léggömbre vagy drónokra tippelnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

A New York Times szerint az Egyesült Államokban az ufóészlelések száma megnőtt, mióta velünk van a koronavírus. Országos viszonylatban egy átlagos évben nagyjából ezer ilyen bejelentés érkezett a hatóságokhoz, 2020-ban viszont 7200 esetet regisztráltak. Még a legnagyobb ufóhívők is elismerték, hogy ez nem feltétlenül egy bejövő idegen invázió bizonyítéka, hanem egyszerűen csak több embernek volt ideje kémlelni az eget a lezárások miatt, így olyan dolgokkal is találkozhattak, amiket korábban nem tapasztaltak.

Azt hitték, ufót láttak, pedig csak az amerikaiak kísérleteztek: elképesztő járművek a hidegháború idejéből

Futurisztikus járműveket terveztek a kísérletező amerikaiak.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük