Az első állat, amiről azt feltételezték, hogy űrlények rabolták el: rejtély, mi történt valójában
Pár évtizeddel ezelőtt egy különös esetet jegyeztek fel egy amerikai tanyán.

ufó ló
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Snippy, a ló eltűnése, majd testének rejtélyes előkerülése lehet talán az első dokumentált esete a harmadik típusú találkozásnak. Mai napig nem sikerült teljesen felgöngyölíteni az ügyet, az állat tetemén különös nyomokat találtak, amikor ráleltek.

Az eset visszavezet az időben egészen 1967. szeptember 9-éig az USA-beli Colorado államba, Alamosa városába. Az évszám az ufóészlelésben járatos olvasóknak ismerős lehet, tekintve hogy ehhez képest mindössze két évvel korábban jelentettek furcsa tűzgolyókat a Pennsylvania államban lévő Kecksburgban. Az 1950-es, 1960-as években az Egyesült Államokban szembetűnően sokan számoltak be különös jelenségekről.

A ló rejtélyes eltűnése

A Harry King tanyáján történt esetről egy korabeli újságcikkben számoltak be. A hároméves paripát, Snippyt két napig nem találta gazdája, majd már csak a jószág bizarr teteme került elő.

Snippy csontvázáról készült fotó egy 1968-ban kiadott újságban.
Snippy csontvázáról készült fotó egy 1968-ban kiadott újságban.

A ló fejét és nyakát sebészi pontossággal megnyúzták úgy, hogy már csak a csontjai maradtak meg ezen a részen, amik meglepő módon továbbra is kapcsolódtak a test többi részéhez. A belső szervei, a szíve, az agya eltűntek, és az egész tetem különös szagot árasztott. Semmilyen vérnyomot nem találtak a közelben, egyedül Snippy patanyomait, bár azt is több mint 30 méterre a testétől.

Űrlények, vagy sem?

Az eset kapcsán egyesek, köztük Harry King szerint állatát valami nem evilági erő pusztíthatta el. A környéken, San Luis-völgyben már többször számoltak be különös égi jelenésekről. Azon a napon, amikor feltehetően elpusztult az állat, a helyi bíró és felesége három pirosas-narancssárgás kört láttak az égen nagy sebességgel mozogni háromszög formációban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az esetnek még mindig nincs pontos magyarázata. A lakosok számára egyértelmű, hogy akkoriban valami földön kívüli jelenségnek lehetettek tanúi, ám sokan elsiklottak a tény felett, hogy valójában két golyónyomot is találtak a csontokban, amit 1968-ban Dr. Wallace Leary, helyi állatorvos állapított meg.

Ezek alapján könnyen elképzelhető, hogy egyáltalán nem űrbéli, sokkal inkább földi eredetű volt a halálának az oka, és valójában egy igen morbid állatkínzás maradványaira találtak rá egykor a tanyán.

Újabb ufóészlelés történt

Senki nem tudja, mi látható az amerikai haditengerészet felvételein.

(Cikken belüli kép forrása: history.denverlibrary, borító-, és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük