Trafikügy: elképesztő történetek, és Lázár még rátesz egy lapáttal

Két és félszeresére növelné Lázár a trafikok hasznát. A boltok nagy részét csókosok szerezték meg.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Trafiklázban ég az ország, pontosabban háborog, aki csak tud. Alig tették ki az internetre azoknak a nevét, akik az elkövetkezendő húsz évben cigarettát árulhatnak, rögtön derültek ki a furcsábbnál furcsább esetek.

Feltűnően sok helyen nyert például a polgármester, illetve a városvezető rokona, jó barátja, üzlettársa jogot, nagyot nyert például Lázár János jó barátjának, Sánta Jánosnak az alkalmazotti köre. Sánta János a Continental dohánygyár feje. De nyert Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető társasházi szomszédja és Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester egy rokona is, hogy csak a legismertebb eseteket említsük.

Két és félszeres hasznot is adna ajándékba Lázár a rokonoknak, barátoknak

A felháborodás hatalmas, amire csütörtökön még Lázár János is rátett egy lapáttal. Trafikozni ugyanis jelen állapotában csak úgy éri meg, ha legalább három vagy négy boltot üzemeltet az ember - ennek megfelelően egyébként a rokonok-jóbarátok ennyit is nyertek -, Lázár viszont úgy döntött, megtolná a profitot, nem is kevéssel: jelentősen, 250%-kal megnövelné a dohánytermékek értékesítésének haszonkulcsát. Így a koncessziótulajdonosok - közöttük a rokonok, barátok - két és félszer annyit nyerhetnének.

A tervezet szerint a legkisebb kereskedelmi árrés mértéke a dohánytermék - adókkal nem csökkentett - kiskereskedelmi eladási árának 10%-a lenne. Ez az árrés most mindössze 3-4% körül van, vagyis a különbség a mostani és a tervezett haszonkulcs között igen jelentős - hívta fel a figyelmet az Index.

A lap mindemellett felhívta arra is a figyelmet: a trafikpályázatok elbírálása során az értékelés legjelentősebb tétele a pályázó által készített üzleti terv volt. Ha valaki az aktuális 4%-os árréssel készítette üzleti tervét, akkor értelemszerűen hátrányba kerülhetett azzal szemben, akik megkockáztatta azt a feltevést, hogy talán 10% is lehet ez az árrés - amire Lázár már februárban utalt egyébként -, és így kedvezőbb üzleti tervet nyújtott be.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az, hogy ez így történt-e, vagy sem, egyelőre nem derülhet ki, mivel az illetékesek azt közölték, a nyertes és nem nyertes pályázati anyagok nem minősülnek közérdekű adatnak, így sem a nyilvánosságra hozataluk, sem a betekintés nem lehetséges. A földpályázatoknál egyébként hasonló volt a helyzet, ott viszont a bíróság kimondta, hogy ezek az adatok bizony közérdekűek, így nyilvánosságra kell hozni őket.

Ezt is szeretjük