Teherbe eshetsz a szappantól? A 3 legszomorúbb tévhit a szexualitásról

Íme, három meredek kérdés, amire mindenkinek tudnia kéne a választ.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság a tinik nagyja már igazán fiatalon nemi életbe kezd, és bár az iskolákban elvileg van szexuális felvilágosítás, a tapasztalatok alapján az nem elégséges, és a szülők jelentős része sem szentel elég figyelmet a témának.

Ebből adódnak az olyan tévhitek és abszurd kérdések, amelyekkel leginkább a tinimagazinok kérdezős rovataiban találkozhat az ember, de a Gyakorikérdéseken is sokszor felbukkannak hasonlók, és sokszor kiderül, hogy a kérdező nem viccelődik.. Ezekből válogattunk.

"Lehetek terhes a szappantól?"

A tinilányok közül sokaknak nem tiszta, hogy pontosan mi is kell ahhoz, hogy valaki teherbe essen. Van, aki tárgyaktól, tisztálkodószerektől, sőt, az ágyneműtől is tart, pedig ahhoz, hogy megfoganjon egy magzat, ennél jóval több kell - egészen pontosan az, hogy az egészséges spermium eljusson az érett petesejthez.

Ennek lehetősége akkor áll fenn, ha védekezés nélküli behatolásra kerül sor, kiszakad az óvszer, esetleg nem véd a fogamzásgátló, és nem feltétlenül kell így eljutni az orgazmusig, mert már az előváladékban is lehetnek életképes spermiumok.

"Visszanőhet a szűzhártya?"

Ha egyszer átszakadt, már nem fog visszanőni - legalábbis magától. Bármilyen meglepő is, ma már van rá mód, hogy műtéti úton visszaállítsák a szűzhártyát.

7 dolog, amit meg kell tenned, ha megjött

Nemcsak a szexszel kapcsolatos dolgokkal kell tisztában lenned, hanem a menstruációs tudnivalókkal is. Nézd meg, mi az, amit minden hónapban meg kell tenned!

Fontos tudnod, hogy a hártya mindenkinek más formájú, máshogyan lyukad ki vagy szakad át, és nemcsak a közösüléstől tűnhet el: akár sportolás vagy egy hirtelen mozdulat következtében is megválhatsz tőle.

"Nem esem teherbe, ha vízben csináljuk?"

Vannak olyan örökérvényűnek tartott alternatív fogamzásgátlási praktikák, amelyeket sokan fennhangon hirdetnek, pedig semmi alapjuk nincs, és aki ezekkel védekezik, az jó eséllyel eshet teherbe.

Téved, aki úgy gondolja, hogy nem eshet teherbe, ha: vízben szeretkezik, ha pisil szex után, ha állva csinálja, ha nincs orgazmusa, illetve nem egyszerre van a fiúéval, és ha menstruáció alatt fekszik le a pasijával.

Ezt is szeretjük