Magyar férfi avat be a gyors nyelvtanulás titkába: mindenkinél működik
Szeretnél nyelveket tanulni? Így teheted meg könnyedén!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még olvasni sem tudtál, és már óvodáskorodban tökéletesen beszéltél magyarul? Te zseni vagy! Nyelvtehetséged ékes bizonyítéka, hogy megérted ezeket a mondatokat. Szeretnéd-e más nyelvekre is kiterjeszteni a képességeidet? Egy könyvből megtudhatod, hogy ez miként lehetséges.

Murányi Péter Természetes Nyelvtanulás - Így lehetsz nyelvzseni című könyve eszközök és módszerek seregét adja a kezedbe, amelyekkel a megszokottnál sokkal könnyedebben és vidámabban sajátíthatsz el új nyelveket. Pillants bele a tartalmába!

Így segít a könyv

Mondjuk, hogy a nyelvtudás olyan, mint bejáratosnak lenni a hollywoodi filmcsillagok világába. Ebben az esetben az első rész az általános felkészítés.

Megtudunk belőle egyet s mást arról, hogy miként érdemes hozzáállni a színészekhez, és hogyan lehet könnyen bánni velük.

Azaz megértheted, miért természetes nyelveket elsajátítani, és miért fog menni neked is, bármilyen tapasztalataid voltak is korábban. E rész végén is előfordul egy gyakorlat, de ez azért inkább olvasni- és elgondolkodnivaló.

Ha ég benned a tettvágy, ki is hagyhatod a szövegelést, és rögtön előrelapozhatsz a téged leginkább érdeklő módszerekhez, később visszatérve az elmélethez.

A következő három részben bekerülsz a hírességek közé. A második rész arról szól, hogyan szerezz meghívót a buliba. Megmutatja, hogy miképp tudsz egy új kultúra részévé válni, akár még mielőtt egyáltalán kinyitnád a szádat.

A harmadik rész ismerteti azokat a tulajdonságokat, amelyekre szükséged lesz, hogy érvényesülhess a társaságban. Vagyis a nyelv elsajátításához szükséges képességeket veszi sorba. A negyedikben bepakolsz rengeteg maradék süteményt meg telefonszámot, és hazaviszed - anyanyelvi világot teremtesz magad körül otthon.

Az ötödik részben "nyilatkozol a riportereknek", hogy te milyen mulatságot fogsz szervezni a kedvenc színészed tiszteletére, aki immár jó barátod lett. Kérdőívek garmadát töltheted ki, melyek azt firtatják, hogy az addig megismert eljárásokat hogyan rakd össze a neked leginkább alkalmas módon.

Megtervezed és lebonyolítod a bulit, hogy minél jobban sikerüljön. Azaz nekilátsz következetesen beépíteni az életedbe a nyelvtanulás neked szükséges és alkalmas módjait.

A hatodik részben kirándulsz a rendezőkkel. Meglátogattok egy hírhedt sárkányt, mely a jöttöd hírére elősomfordál a barlangjából, és megadja magát - ez a nyelvvizsga szörnyetege lesz. Beavatást nyersz a filmkészítés kulisszatitkaiba, vagyis haladó nyelvkezelő módszereket tehetsz magadévá.

Beszélünk néhány sztár szeszélyeiről is, hogy miképp ismertess össze másokat velük, akár a gyerekedet is. Végül a hetedikben egy pár gondolat vár a jövő esélyeiről. Kellemes szórakozást! Érezd jól magad!

Cikkünkben Murányi Péter Természetes Nyelvtanulás - Így lehetsz nyelvzseni című könyvéből idéztünk.

A szerző nyelvtanár, utazó, tolmács, fordító és NLP-tanár. Kamaszkora él különböző kultúrákban, és immár két évtizede tanulmányozza a nyelvek elsajátításának fortélyait.

Kiadja: Leviter Kiadó.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük