Ne költs tízezreket! 3 weboldal, ahol ingyen tanulhatsz angolul

Tanulj hatékonyan angolul a szoba kényelméből, ráadásul fizetned sem kell érte!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mai világban a nyelvtudás hatalmas előnyt jelent, sőt, elengedhetetlen, akár itthon, akár külföldön vállalnál munkát. Sajnos idő- vagy pénzhiány miatt nincs mindenkinek lehetősége tanfolyamra járni, de szerencsére más módszer is létezik a tanulásra.

Már lehetőséged van a szoba kényelméből, az interneten keresztül megismerni az angol nyelv szépségeit. Természetesen az élő nyelvleckék a leghatékonyabbak, de ezek a weboldalak is nagyon hasznosak. Az alapokat tökéletesen elsajátíthatod, szinten tarthatod a tudásodat, és ami talán a legfontosabb: mindezt ingyen teheted.

Tanoda

Ennek az oldalnak a segítségével igazán könnyen beleáshatod magad a nyelvtanulásba. Nem kell mást tenned, mint e-mail címeddel jelentkezni a 20 leckés tanfolyamra, amit később elektronikus levél formájában megküldenek neked, így csak kattintanod kell. Az oldalon találsz szintfelmérőt, fejtörőket, játékokat, tanulási tippeket, és még humoros formában is gyakorolhatod a nyelvet.

Szókincsfejlesztő feladatokra is feliratkozhatsz, és játékosan, megerőltetés nélkül juthatsz egyre magasabb szintre. Olyan könnyed tanulásra is van lehetőséged, mint például a dalszövegekkel való gyakorlás. Ha pedig a későbbiekben úgy döntesz, hajlandó vagy némi pénzt kiadni a további fejlődésre, a 20 lecke elvégzése után jelentős kedvezményt kaphatsz. 

Ingyen angol

Ha szeretnéd elsajátítani az angol nyelvtant, ezen az oldalon megteheted. Csokorba szedték neked a szófajok, a rendhagyó esetek és más nyelvtani kérdések sajátosságait, könnyebbé téve megértésüket. Nézegethetsz szógyűjteményt, ahol ABC szerint az összes szó legtöbb jelentését megtekintheted.

A honlap bal oldali menüoszlopából választhatod ki, mivel szeretnél foglalkozni, a lap tetején pedig további lehetőségek közül választhatsz. Tanulókártyák, hangos-képes szótár és még sok más tanulást segítő módszer áll rendelkezésedre. Ezek azért fontosak, mert a száraz tananyagon kívül egy kis színt visznek ebbe a fajta tevékenységbe, így egyszerűbbé és élvezetesebbé teszik azt.

Angoltanulás

Sok lehetőséget kínál számodra ez az oldal is. Az eddigiekhez képest más szisztéma szerint csoportosították az opciókat - külön foglalnak helyet a tananyagok és az egyéb szolgáltatások, mint például a szövegfelolvasó, a fórum és a szótárak.

Az oldalon játékot, hanganyagokat, teszteket is találsz, de a szövegértésben és a nyelvtani kérdésekben is segítséget kaphatsz. A lap alja felé görgetve bal oldalon található Rendhagyó ragozás funkciónak pedig akkor veheted nagy hasznát, ha elakadsz az igék tanulása közben. Csak beírod az adott szót, és igeidő szerint megtudhatod, hogyan kell azt ragozni.

Ezt is szeretjük