Végleg betelt a pohár a tanároknál?

Most kiderül, hogy meghátrál-e a kormány!

A pedagógusoknak elege lett: javasolják a Klik megszüntetését.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt javasolja, hogy augusztus 1-től szűnjön meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a KLIK.

Erről Mendrey László elnök beszélt hétfői budapesti sajtótájékoztatón, ahol kormánypártok nem jelentek meg, kizárólag az ellenzék.

Egyetértenek a megszüntetésben

A szakszervezeti vezető szerint a KLIK megszüntetésének szükségességében egyetértés mutatkozott, különbség abban volt a felek között, hogy ki hosszabb, ki rövidebb megszüntetési időt indítványoz.

A PDSZ augusztus 1-jét javasolja a megszüntetés időpontjául, addigra ugyanis ki lehet dolgozni a fenntartás és működtetés megváltozott elveit. A KLIK nem segíti, hanem gátolja a közoktatás működését, és káros - összegzett az érdekvédő.

A részt vevő pártok között egyetértés volt abban is, hogy szükség van a pedagógus-életpálya átalakítására, életszerűvé tételére, és meg kell szüntetni a portfólió rendszerét. A mestertanári és kutatótanári státusz ma gyakorlatilag elérhetetlen - jegyezte meg. Mendrey László szerint az életpályamodell rugalmatlan, teljesíthetetlen, a portfólió a mai formájában rendszeridegen. Az Emmi legújabb törekvése a nyugdíj előtt állók portfóliófeltöltéséről szembemegy a törvénnyel, és etikátlan - mondta. Emiatt követelik az erre vonatkozó módosítás visszavonását.

Női ruhában kell táncolniuk a kisfiúknak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Már érkezett ellenzéki javaslat a megoldásra

Mendrey azt is elmondta, hogy támogatják azt az ellenzéki javaslatot, ami a Közoktatási Kerekasztal létrehozására irányul. A Nemzeti alaptanterv átdolgozása mind tartalmi, mind ideológiai és szakmai szempontból elengedhetetlen - tette hozzá.

A béremelés pedig nem azonos a kompenzációval, bruttó 30-35%-kal nőttek a bérek, eközben nettóban a munkaterhelés 50%-kal lett magasabb, szeptembertől pedig 10%-os béremelésnek kell megvalósulnia. Megemlítette, hogy az iskolai adminisztratív dolgozók helyzete tarthatatlan, 2008 óta egyetlen fillér béremelést nem kaptak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A 32 óra kötelező benntöltése álságos, hamis, káros, és az oktatás rovására megy - rögzítette, hozzátéve, hogy ez a társadalom félrevezetésének, a pedagógusokkal való szembefordításának eszköze.

Támogatták a résztvevők, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar jelen formájában ne valósuljon meg, és a tagság ne automatikus, hanem önkéntes legyen. Közlése szerint a részt vevő pártok szorgalmazták önálló minisztérium létrehozását az oktatás számára, és a PDSZ is azt vallja, hogy a jelenlegi képviselet a csúcsminisztériumban egyáltalán nem működik hatékonyan.

Ezt is szeretjük