Sajnálatos helyzetben bukkantak rá a kihalófélben lévő állatfaj egy példányára
A kihalás fenyegette szumátrai tigrisek egy példányát találták meg csapdába esve.

szumatrai-tigris
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kihalás fenyegette szumátrai tigrisek egy példányát találták meg drótcsapdába esve Indonézia Riau tartományában, az állat kimúlt - közölte szerdán a helyi természetvédelmi hivatal.

Egy Siak megyei gazda bukkant a nőstény tetemére a hétvégén. A vad nyakán sérülések voltak - mondta el Heru Sutmantoro, a hivatal képviselője. Úgy vélik, a tigris 7-9 éves lehetett. Nem tudni, szándékosan, tigrisek elejtésére helyezték-e ki a kelepcét: tavaly év vége óta legalább öt ember halt meg tigristámadásban a szigeten.

A szumátrai tigris az egyetlen alfaj, amely Indonéziában fennmaradt, miután Jáván és Balin évekkel ezelőtt kihaltak az ott élő alfajok. Vadon mindössze nagyjából 400 szumátrai tigris maradt, populációjuk egyre csökken az orvvadászat és a természetes élőhelyük zsugorodása miatt, mely az olajpálma-ültetvények gyors terjeszkedése számlájára írható.

A képek illusztrációk. Forrás: Getty Images.

9 furcsa külsejű állat, amivel Magyarországon is találkozhatsz

Magyarország védett és fokozott védettséget élvező állatai nagyrészt sosem kerülnek az ember szeme elé, hiszen legtöbbjük rejtőzködve él az érintetlen erdők, mezők mélyén. Ezért meglepő lehet, hogy milyen gyönyörű vagy furcsa állatok élnek vagy vendégeskednek itthon.

Ezt is szeretjük