Így készül a tökéletes lencsefőzelék: edd magad gazdagra
Szeretnél a devizahiteledtől megszabadulni? A babona szerint a lencse gazdagságot hoz az új évben.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hiedelem szerint egyes ételek fogyasztása gazdagságot hoz az új esztendőben. Többek között a lencséről is ezt tartják, ezért a legtöbb háziasszony valamilyen formában, általában főzelékként készíti el a szemes hüvelyest.

Ha a lottónyeremény eddig nem jött össze, de szeretnél jobb anyagi kilátásokat jövőre, akkor készítsd el receptünket, egy próbát biztosan megér!

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ecet
  • olaj
  • kevés citromlé

A főzelék készítése előtti este áztasd be a lencsét hideg vízbe úgy, hogy alaposan ellepje. Másnap mosd át alaposan, majd szűrd le. Engedj rá hideg vizet, add hozzá a babérlevelet, és tedd fel főni. Ízlésed szerint sózd meg, és egészen addig főzd, míg a lencse megpuhul.

A fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Szórd hozzá a lisztet, valamint kevés pirospaprikát, és készítsd el a rántást. Keverd a masszát a lencséhez, végül ecettel és mustárral ízesítsd tetszésed szerint. Ha nem elég savanykás, egy kis citromlevet is adj hozzá.

Képünk a fuszereslelek.blog.hu weboldalról származik.

Ezt is szeretjük