Hová bújik szívesen a virsli?

A virsli a hurkához és a kolbászhoz hasonlóan felbukkan a szilveszteri menüben, de nem mindegy, hogy hogyan.

Nem mindegy, hogy miként tálalod fel a vendégeknek az óévbúcsúztató partin a virslit. A sima, egyszerű főzött unalmas, míg, ha megsütöd, akkor ráncossá válik, és nem éppen szívderítő látvány. Próbálkozz hát a bundába tekercseléssel, melynek most egy igazán ízletes változatát ismerheted meg!

Ráadásul az apró falatkák roppant étvágygerjesztőek, így jobb, ha több adagot is készítesz, mert pillanatokon belül elkapkodják őket.

Virslifalatkák bundában

Hozzávalók:

  • 5 dkg sajt
  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
  • 1 csomag virsli
  • 1 tojás
  • mustár
  • pici liszt
  • pici szezámmag
  • csipet pirospaprika

A leveles tésztát hagyd kiolvadni. A virslit vágd fel kisebb darabokra. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, és akkora téglalapokat vágj ki belőle, amekkorákba a virslifalatkák beleférnek. A tésztalapokat kend meg mustárral, tegyél mindegyikbe egy-egy virslit, és szórd meg pici reszelt sajttal.

Tekercseld fel az egészet, és a végeit hajtsd be, nehogy a sajt kifolyjon sütés közben. A virsli végei ne lógjanak ki! Sütőpapírral bélelt tepsire fektesd rá a falatokat egymástól viszonylag messze. A felvert tojásba keverd bele a pirospaprikát, kend meg vele a falatok tetejét, és ízlésed szerint szórd meg a tetejét szezámaggal. Előmelegített sütőbe told be a tepsit, és nagyjából 15-20 perc alatt süsd készre.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Ezt is szeretjük