Hová bújik szívesen a virsli?
A virsli a hurkához és a kolbászhoz hasonlóan felbukkan a szilveszteri menüben, de nem mindegy, hogy hogyan.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem mindegy, hogy miként tálalod fel a vendégeknek az óévbúcsúztató partin a virslit. A sima, egyszerű főzött unalmas, míg, ha megsütöd, akkor ráncossá válik, és nem éppen szívderítő látvány. Próbálkozz hát a bundába tekercseléssel, melynek most egy igazán ízletes változatát ismerheted meg!

Ráadásul az apró falatkák roppant étvágygerjesztőek, így jobb, ha több adagot is készítesz, mert pillanatokon belül elkapkodják őket.

Virslifalatkák bundában

Hozzávalók:

  • 5 dkg sajt
  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
  • 1 csomag virsli
  • 1 tojás
  • mustár
  • pici liszt
  • pici szezámmag
  • csipet pirospaprika

A leveles tésztát hagyd kiolvadni. A virslit vágd fel kisebb darabokra. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, és akkora téglalapokat vágj ki belőle, amekkorákba a virslifalatkák beleférnek. A tésztalapokat kend meg mustárral, tegyél mindegyikbe egy-egy virslit, és szórd meg pici reszelt sajttal.

Tekercseld fel az egészet, és a végeit hajtsd be, nehogy a sajt kifolyjon sütés közben. A virsli végei ne lógjanak ki! Sütőpapírral bélelt tepsire fektesd rá a falatokat egymástól viszonylag messze. A felvert tojásba keverd bele a pirospaprikát, kend meg vele a falatok tetejét, és ízlésed szerint szórd meg a tetejét szezámaggal. Előmelegített sütőbe told be a tepsit, és nagyjából 15-20 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük