3 pofonegyszerű konty szilveszterre
Szexi hajköltemény szilveszterkor fodrász segítsége nélkül? Igen, lehetséges. Most megtudhatod, hogyan!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sima loknik és a szögegyenesre kihúzott haj is jól mutat, de az év utolsó óráihoz inkább valami extrémebb frizura illik. Zabolázd meg dús, hosszú sörényed, és tekercseld fel a tarkódra! Ez kiemeli nyakad kecses ívét, és a pasik le sem tudják majd venni a szemüket formás vonalaidról.

A ruha már a fogason lóg kivasalva, a sminkhez szükséges kellékek a fürdőszobában gyülekeznek. Nincs más hátra, mint nekifogni a készülődésnek egy szexi hajkoronával kezdve. Hidd el, a fodrászod pótolható - te is könnyedén elboldogulsz a következő alkalmi frizurákkal!

Csak ne pont a fergeteges parti napján próbáld ki őket először, mert, ha nem sikerül rögtön tökéletesen a konty, az rányomja a bélyegét az egész éjszakára és a jövő évre is.

Amiről ne feledkezz el!

Mielőtt nekifognál a bodorításnak, feltekerésnek vagy egyáltalán bárminek, győződj meg róla, hogy elegendő hajlakk van-e a flakonban, illetve, hogy a hajtűk a fésülködőasztalon sorakoznak-e. Nem árt az sem, ha némi hajfénykrém és wax is lapul a tégelyben, előbbi a ragyogás, utóbbi a rögzítés miatt még jól fog jönni.

A frissen mosott, szálló haj nem éppen a legideálisabb a konty elkészítéséhez. Könnyen kicsúszik, és nehezen fésülhető frizurába. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyhetes, zsíros tövű hajból készíts kontyot. Célszerű a szilveszteri mulatság előtti napon megmosni, így a frissesség megmarad, és könnyen kezelhetővé válik a hajad.

Sajnos az éjszaka folyamán valószínű, hogy a töve lelapul, és rátapad a fejtetődre, de tehetsz ellene, ha előrehajtott fejjel szárítod meg a hajad, vagy, ha némi volumennövelő kíséretében, körkefével megemelve fújod át a hajszárítóval.

Rakoncátlanul rendezett

A kontyról mindenki automatikusan a feszesen összefogott, csigába tekeredett frizurára asszociál, arról pedig a megközelíthetetlen jégkirálynőre. Holott, ha szándékosan keltesz kócos hatást, máris leolvad rólad az elérhetetlen páncél.

Tupírozd fel a hajad, és a homlokodtól a fejed közepéig húzz egy ferde választékot. Fogd össze a hajad magasan úgy, hogy a fejtetődön a tupírozott rész kicsit megemelkedjen. A copfot nem túl szorosan tekerd össze, majd nagyjából a közepénél kezdd el felfelé húzni a hajad. Így egy olyan kontyot kapsz, melybe a kilógó hajvégeket bele tudod rejteni. Rögzítsd hajtűkkel és hullámcsatokkal. Az ujjaidat fújd le lakkal, és azok segítségével tedd tartósabbá a frizurát. Sehol máshol ne fújd be rögzítő spray-vel!

Az itt-ott kihúzkodott, vékonyka hajtincsek gondoskodnak arról, hogy a komoly frizura sokkal fiatalosabbnak és játékos vadmacskának mutasson.

Az éjszaka hercegnője

A kislányos lokniknak is megvan a maguk bája, és sok pasi egyszerűen ellenállhatatlannak tartja az arcodat keretező spirálokat.

Bal oldalon a füled felső vonalától húzz egy választékot a hajadba egészen a másik oldalig. A tincset csatold össze, ez lesz a frizura utolsó lépése. A hajad többi részét tupírozd fel, és kösd copfba a fejtetődön. Szorosan csavard össze a hajad, és a hosszúságától függően tekerd úgy csigába, hogy a hajvégekből tíz centi kilógjon. Hajtűkkel alaposan rögzítsd az összecsavart részt, és fújd be lakkal, hogy stabilabban álljon. A kontyból kilógó végeket süsd be hajsütővassal. Ujjaidat egészen vékonyan kend be waxszal, és óvatosan nyomkodd bele a spirálokba.

A félretett tincset most engedd ki, és először hajvasalóval simítsd ki. Fésüld úgy az arcodhoz, hogy kövesse annak vonalát, és csak az alját bodorítsd be hajsütővassal. Ezt is fújd be lakkal, és már kész is a tökéletes alkalmi frizura.

Stílusosan elegáns

Nem csak hivatalos megjelenésekkor készíthetsz elegáns kontyot. Egy vadabb, csillámos sminkkel vagy egy merészen szexi koktélruhával is nagyon jól mutat ez a hajviselet.

A hajadat fésüld ki, hogy egyetlen gubanc se maradjon benne, majd húzd ki vasalóval. Jobb oldalon, egészen a füled tetejénél készíts választékot, és az egész zuhatagot fésüld át a túloldalra. A bal füleden keresztül átvezetve és hullámcsattal rögzítve, lefelé haladó s-alakban kösd a tarkódon lófarokba. Fésüld át, hogy mindenhol teljesen lapos legyen, és hajlakkal rögzítsd.

A copfot tekerd egészen szorosra, és úgy hajtsd vissza, hogy a hajvégek eltűnjenek benne. Utóbbiakat tűzd meg a hajad alatt hullámcsattal, majd a kontyrészt fogd oda a hajtűkkel. Fújd át az egészet lakkal. Ha itt-ott kósza hajszálakat rezegtetne a levegő, akkor egy hajlakkal befújt fésűvel óvatosan simítsd le őket.

Ezt is szeretjük