Profi sminktrükkök, hogy gyönyörű légy

Ünnepeld szépen az év utolsó estéjét! Ilyenkor sok minden megengedett, ami a szürke hétköznapokon nem. Csillogj kedvedre!

A partismink a hétköznapi sminkhez hasonlóan természetes szépségedet emeli ki – csak éppen merészebben, csillogóbban, nagyobb teret engedve a fantáziának. Kövesd az alábbi jó tanácsokat, és biztos lehetsz benne, hogy mindenki emlékezni fog rád!

Hogy a végeredmény igazán ütős legyen, első lépésben a bőrödet kell formába hoznod. Radírozd le az arcod, majd tegyél fel egy, a bőrtípusodnak megfelelő pakolást, most leginkább energetizáló változatra van szükséged. Pakolás helyett gőzölhetsz is, például frissítő hatású mentaforrázattal.

A partismink – és minden más make up – első és kihagyhatatlan lépése az arctisztítás. Véletlenül se most próbálj ki egy új arctisztító-márkát, mivel nem tudhatod, hogy a bőröd hogyan reagál rá. Tisztítás után kevés hidratálókrémet is dolgozz bele a bőrödbe.

Kezdd az alapoknál!

Korrektorral tüntesd el az apró szépséghibákat, valamint a szem alatti karikákat - bár ilyenek a sminkelés előtti kényeztetésnek köszönhetően valószínűleg nem is lesznek.

Vidd fel az alapozót, majd a púdert, esetleg a kettőt kombináló alapozópúdert. Fontos, hogy legfeljebb egy árnyalattal legyenek sötétebbek a hétköznapokon használt kistestvéreiknél, hogy a végeredmény ne tűnjön művinek.

Pirosító – tartósság és természetesség

A pirosító elengedhetetlen tartozéka a partisminknek. Hosszúkás arcformánál az orcákra, kereknél az állkapocstól a homlok tetejéig az arc két oldalára, szögletesnél pedig az orcákra és a homlokod két oldalára vidd fel. Porpirosító helyett használj krémes állagút. Ez egyrészt tartósabb, másrészt természetesebb hatást kelt.

Igéző tekintet

Partismink esetében a szem hangsúlyosabb, mint a száj, mivel elsősorban az előbbivel hívhatod fel magadra a figyelmet. A következőképpen varázsolhatsz magadnak igéző tekintetet.

A szemhéjadra kétféle szemhéjfestéket használj. A fémes jellegűeket egyenesen az ilyen alkalmakra találták ki, de, ha kevésbé vagy bevállalós, maradhatsz egy olyan színkombinációnál is, ami már bizonyított, azaz garantáltan jól áll. Ezúttal azonban mélyebb, tónusosabb árnyalatokat válassz.

A világosabb szín a felső, a sötétebb az alsó szemhéjra kerüljön. Lentről felfelé történő satírozással füstös hatást érhetsz el, ami még mindig nagyon menő, és gyakorlatilag mindenkinek jól áll. A találkozási vonalnál dolgozd össze a két színt, átmenetet képezve közöttük. Húzd ki a szemed szemceruzával. A még füstösebb hatás érdekében a felső kontúrvonalat is satírozd finoman felfelé. Csillámporral vagy selyemfénnyel tedd fel a koronát a műre.

Tuti színkombinációk

  • Kék szemre: türkiz–kék.
  • Zöld szemre: rózsaszín–lila.
  • Barna szemre: sötétzöld–mogyoró.
  • Bármilyen színű szemre: arany, esetleg bronzos arany, amelyek különösen alkalmasak a füstös szemfestésre.

Mű vagy valódi – a lényeg, hogy dús legyen

A partisminknél abszolút létjogosultsága van a műszempillának, ráadásul most kimondottan divatos is. Ha ódzkodsz tőle, maradj a szemspirálnál, de lehetőleg dúsító hatású legyen. A legjobb, ha kétszer húzod végig a szempilládon - persze ügyelve arra, hogy a szálak ne álljanak össze.

Csókolnivaló ajkak

Az évszak trendszíne a lila, ami rúzs vonatkozásában ennivaló, bájos pinket jelent. A hangsúlyos szemekre való tekintettel ne válassz túl intenzív árnyalatot. Sötétebb bőrnél a piros melegebb, bordóba játszó árnyalatai is szóba jöhetnek - természetesen csak akkor, ha a szemedet nem rózsaszín–lilára festetted.

A tartós eredmény érdekében enyhén alapozd le a szádat. A rúzsnál valamivel sötétebb ceruzával húzd meg a kontúrvonalat. A kontúr a szád középső részénél legyen hangsúlyosabb, majd kifelé haladva fokozatosan vékonyodjon. Az üres részt töltsd ki rúzzsal. A csillogó, nedves hatás érdekében a szájfényről se feledkezz meg.

Ezt is szeretjük