Akkor tudta meg, hogy babát vár, amikor vállalkozásba kezdett: mi Szentgyörgyi-Zombor Zsófia sikerének titka?
Zsófia kisgyermekes édesanyaként és vállalkozóként is jól veszi az akadályokat. Megkérdeztük, hogyan csinálja.

szentgyorgyi-zombor-zsofi-dori
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő vágyik arra, hogy sikeres legyen a munkájában, ugyanakkor családot is szeretne alapítani, de fél attól, hogy egyik álmát fel kell adnia a másikért. Szerencsére ez nem feltétlenül igaz, hiszen számos erős asszony bebizonyította már, megfelelő szervezéssel, motivációval és kitartással gyereknevelés mellett sem lehetetlen hódolni a hivatásnak.

Mindig inspiráló olyan nőket látni, akik irigylésre méltó karriert építenek, és közben szülőként is helytállnak. Közéjük tartozik Szentgyörgyi-Zombor Zsófia is, aki - bár nagyon fiatal - saját vállalkozásba kezdett, és ezzel egy időben vált anyává. Megnyitotta a Prizmát: egy modern, csalogató, budapesti rendezvényhelyszínt, melynek mindennapi életében Zsófi egyéves kislánya is aktívan részt vesz. Hogy hogyan lehetséges mindez? Erről beszélgettünk a sikeres édesanyával.

- Honnan jött az ötlet, hogy saját vállalkozást indíts? Miért pont rendezvényhelyszínt nyitottál?

- Ez egy érdekes helyzet volt, amibe véletlenül keveredtem bele. Évek óta foglalkozom rendezvényszervezéssel. Miután angol nyelven elvégeztem a BGE Turizmus-Vendéglátás szakát, magyar és nemzetközi cégnél is dolgoztam rendezvényszervező, illetve projektmenedzser munkakörben. Testvérem régóta szeretett volna nyitni egy bárt, ehhez keresett helyszínt, amikor rátalált egy kiadó pincehelyiségre. Mivel megtetszett neki a két teljesen különosztott részből álló tér, megkérdezte, nincs-e kedvem a másik részét üzemeltetni.

Amint megláttam a helyet, úgy éreztem, van benne lehetőség. Végül a rendezvényhelyszínnek szánt részt újítottuk fel először. Pincehelyiség lévén a nyers téglafalak adottak voltak. Amit csak tudtunk, letisztítottunk, megmentettünk, visszaállítottunk, hogy szép és igényes legyen a végeredmény, de számtalan dolognak új arculat kellett.

- Te találtad ki a belső dizájnt? Volt mögötted profi csapat, vagy minden saját kezűleg készült?

Én a modern vonalat adtam hozzá a berendezéssel, a színekkel és a dekorációval. Amit lehetett, magunk csináltunk, ezért a helynek minden négyzetcentiméterét megismertem. Hónapokon keresztül majdnem minden hétvégét ott töltöttünk, festettünk, csiszoltunk és tapétáztunk, így különösen hozzám nőtt a hely.  

Végül a Prizma február elején nyílt meg, a nagypapánk után Albert névre keresztelt bár pedig április végére lett kész. Teljesen külön bejáratos a két helyiség, a legtöbben nem is tudják, hogy összeköttetésben vagyunk. A konyhát, a raktárt és az egyéb személyzeti részeket közösen használjuk, a vendégtér pedig két egészen más stílusú, külön kialakított tér.

- Ezt az egészet fiatal anyaként, kisbaba mellett hoztad össze. Hogyan tudtál mindent összeegyeztetni?

- Nem teljesen ebben a tudatban vágtam bele, mert a felújítási folyamat első hétvégéjén derült ki, hogy babát várok. Bár terveztük a kicsit, nem voltunk benne biztosak, hogy rögtön összejön majd, de nagyon örültünk, hogy így alakult. Éppen a felújítás során vártam a gyermekemet: pont az a kilenc hónap kellett a helynek is és a kislányomnak is, hogy megszülessenek, így ez az időszak rengeteg izgalmat tartogatott. A szülés után egy ideig otthon maradtam a babával, de egy-két hónap után már teljes erőbedobással dolgoztam.

- Milyen nehézségekkel néztél, nézel szembe vállalkozó anyaként?

- Mivel a kislányom még pici, rengeteg figyelmet igényel, és néha fárasztó mindent összeegyeztetni, illetve az is a helyzettel jár, hogy nem egy irodában ülök egész nap, ahol nyugalomban tudom fogadni a hívásokat, ügyfeleket. Ez akár okozhatna is problémát, de szerencsére eddig nem volt gond abból, ha telefonáltam, és a kislányom beleszólt: erre még senki nem reagált negatívan.

Rengeteg tárgyalást ült már végig a baba, úgyhogy ágya is van lent. Egy pillanatig sem gondolnám, hogy negatívan hatott rá az, hogy nem csak a négy falat látja. Valójában inkább előnyére válik a dolog. Mivel folyamatosan jövünk-megyünk, mozgásban vagyunk, sok inger éri, így jóval gyorsabban fejlődik, és a korosztályánál egy kicsivel előrébb tart. Igazán hálás vagyok az életnek, hogy ennyi időt tudok vele tölteni amellett, hogy a vállalkozásomat is folyamatosan építhetem.

- A rutinotok is eltérő lehet a megszokottól. Hogyan telik egy átlagos napotok?

- Minden napunk változóan alakul a megbeszélésektől függően. Rengeteg a rendezvényünk, melynek egy része belenyúlik az estébe is, addig a kislányomra az apukája vagy a szüleim vigyáznak.  Napközben pedig legtöbbször egyeztetni megyünk együtt vagy külön. Jó, hogy az öcsém is ott van, ezért sokszor bízhatom rá a kicsit, ha egy tárgyalásra kell mennem, vagy hozzám jönnek.

babaagy

Családi segítség nélkül nem lenne egyszerű. Ha nincs az ember mellett egy csapat, akikre számíthat, egyedül, nőként igen nehéz lehet vállalkozást indítani, fenntartani. Hiszen munka közben nem lehet ott mindig a baba, nem lenne profi, ha mindenhova vele érkeznék. Nálunk ez tökéletesen működik, a férjem és a szüleim is mindenben támogatnak.

- Hol látod magad 10 év múlva a szakmában?

- Mindenképpen szeretnék ezen a vonalon maradni. Korábban dolgoztam nemzetközi rendezvényhelyszínnél, és voltam cég rendezvényszervezője is, így minden oldalról kipróbáltam magam. Hosszabb távon szeretném megnyitni a Prizma nyári verzióját is, ami kinti helyszínként működne, mivel a pincehelyiségben nem tudjuk az ilyen típusú igényeket kiszolgálni. Célom, hogy a szabadtéri hely is valami extrát nyújtson a vendégeknek, vagyis ne csak egy bár legyen, hanem konkrét rendezvény- vagy akár esküvőhelyszín.

- Elsősorban kinek ajánlanád a Prizmát?

- Azoknak, akik olyan helyet keresnek, ahol csak maguk lehetnek. A privát élmény nálunk jobban megvalósítható, mint például egy étterem különtermében, hiszen ide tényleg csak az jön, akinek itt van dolga. Elsődleges célunk volt, hogy elegáns, de barátságos légkört teremtsünk a rusztikus vonallal, így minden korosztály és embertípus megtalálhatja benne, ami neki tetszik. 20-tól akár 100 fős létszámú, magán- és céges rendezvényekre is megfelel a helyszín, és eddig minden szempontból pozitívak a visszajelzések.

prizma-budapest-2
A PRIZMA 2019 eleje óta szolgál exkluzív rendezvények privát helyszínéül. Különlegessége a rusztikus pincehangulat és a modern berendezés kontrasztja. Otthont adhat csapatépítő tréningnek, karácsonyi és évértékelő ünnepségnek, egyedi esküvőnek, családi összejövetelnek vagy akár üzleti reggelinek. További információért látogass el a PRIZMA honlapjára, vagy a helyszín Facebook-oldalára!

A boldog élethez nagyon egyszerű a recept

Nem sok 90 év feletti divatikon szaladgál a világban, ám Iris Apfel nem csak emiatt egyedi és különleges. Az öltözködési stílusa sok embernél kiveri a biztosítékot, ő mégis magabiztosan éli a saját életét napról napra, lépésről lépésre. Olvasd el a 98 éves tinédzsernek kikiáltott divatikon tanácsait!

Ezt is szeretjük