5 egyszerű szokás, amit a sikeres emberek mindennap gyakorolnak
Lépésről lépésre mutatjuk, mi a siker kulcsa: elég pár szokást beépítened a mindennapjaidba.

shutterstock 144434170
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emberek nagyobb része a szokások rabja: a begyakorolt és megrögzött dolgoktól való elszakadás sokak számára szinte lehetetlen - pedig a mindennapos cselekvések nagyban befolyásolják az életminőséget.

Attól kezdve, hogy kinyitod a szemed reggel, odáig, hogy álomba szenderülsz, minden tettednek következménye van. Vagy a sikerhez vezető út felé sodornak, vagy távolra löknek tőle. De mi a módszere annak, hogy végül diadalmasan kerülj ki a küzdelemből? 

Öt lépés a siker felé

A szokások egy része gyerekkorban alakul ki - ezektől az averzióktól a legnehezebb az elszakadás. A mélyen gyökerező rossz szokásokat nem lehet egyik pillanatról a másikra kiirtani, de, ha elhatározod magad, biztos, hogy előbb-utóbb te is megtalálod a sikerhez vezető utat. A sikeres emberek a következő dolgokat teszik nap mint nap, miközben a cél lebeg lelki szemeik előtt. 

Terveznek

A sikeres emberek nem reggel, az elviteles kávéval a kezükben, rohanás közben találják ki, mit is csináljanak aznap.

Már előző este konkrét tervet készítenek fejben - vagy akár a telefonban emlékeztetőket hoznak létre -, hogy elkerüljék az üresjáratokat a nap folyamán, és, hogy fontossági sorrendben mindenre jusson idő, amire szükséges. Magabiztosabban és összeszedettebben fogsz teljesíteni, ha tudod előre, mit szeretnél elvégezni. Előfordulhat, hogy nem minden a tervek szerint alakul, ez esetben viszont nem kell pánikolni, hogy hogyan tovább, egyszerűen tovább lehet lépni a következő napirendi pontra.

Inspirálódnak 

A rengeteg médiumból érkező folyamatos ingerek egyszerűen kiölik a kreativitást, és az információrengeteg nem hagy teret, hogy valóban inspirálódni tudj belőlük. Ezért a sikeres emberek rendszeresen tartanak egy kis hírszünetet: elvonulnak egy kicsit, kikapcsolják a telefonjukat, és olvasnak. Legyen szó romantikus regényről vagy egy krimiről, a lényeg, hogy az agy csak arra koncentrálhasson, ami a lapokra van írva, ezáltal kitisztuljon, és helyet teremtsen az új ötleteknek. 

Az egészséget minden más elé helyezik

A sikeres emberek nem halogatják az orvost, ha kicsit sajog a derekuk, vagy köhécselnek: az egészségügyi állapot elképesztő mértékben befolyásolja azt, hogyan érzed magad. Nem is gondolnád, de egy olyan apró kellemetlenség, mint egy benőtt köröm, is okozhat visszaesést a siker felé vezető létrán, hiszen, ha nem érzed magad maximálisan jól a bőrödben, a teljesítőképességed sem lesz az igazi. Az egészséges életmód, a táplálkozás és a mozgás fontossága pedig nemcsak a külső miatt fontos: bizonyított, hogy a boldogság kulcsa a testhezálló életformában rejlik.

egeszseges etelek no

Nem hasonlítgatják magukat másokhoz

Természetesen mások sikertörténetei nyújthatnak motivációt, lehet tanulni és inspirálódni belőlük, azonban fontos, hogy tudatosítsd magadban: te a saját utadon jársz, nem a másik lábnyomában. Az egyes mérföldköveket lehet, hogy lassabban, de az is előfordulhat, hogy gyorsabban éred el, ez viszont ne szolgáltasson se szomorkodásra, se ünneplésre okot: örülj, hogy elérted, de ne az legyen a boldogságod alapja, hogy gyorsabban érted el, mint más. Könyveld el minden egyéni sikeredet, és mindig tartsd a szemed előtt, hová szeretnél eljutni. 

Élik az életet

Minden elpazarolt nap egy kihasználatlan lehetőség: ezt a sikeres emberek semmi pénzért nem engedik meg maguknak. Nem lehet megváltani a világot hétfőtől vasárnapig, 0-24-ben, viszont minden napból ki lehet hozni a maximumot. Amikor egy pillanatra is eszedbe jut egy gondolat, hogy valamit megtehetsz, szedd össze az energiád, és vidd véghez! Ne várd, hogy majd legközelebb, holnap vagy azután, mert nem tudhatod, nem lesz-e akkor olyan tennivalód, ami meggátol benne. Mindig legyen egy kitűzött célod, amit, ha elérsz, próbáld meg felülmúlni! Ne kényelmesedj bele a hétköznapok szürkeségébe, keress magadnak motivációt, amiért akár éjjel-nappal hajlandó vagy dolgozni. 

Nézd meg ezt is - A külsőn is sok múlhat

A siker kulcsa néhányszor egy olyan banális dolog, mint a külső. Ezeket a férfiakat melegítőben és öltönyben fotózták - mondanunk sem kell, elképesztő, milyen különbség van a képek között. 

Ezt is szeretjük