3 gyakori hiba, ami miatt a meditáció nem használ, sőt, még árthat is
A mindfulness elsőre megfoghatatlan dolognak tűnhet, ám valójában bárki alkalmazhatja a mindennapokban.

medital 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mindfulness-nek több meghatározása ismert, a leghíresebb egy meditációval és más gyakorlatokkal fejleszthető pszichológiai folyamatként ábrázolja, melynek során az illető figyelmét a jelen pillanatban történő külső és belső eseményekre fókuszálja.

A módszer sikeressége vitatott, egyes kutatások szerint az egész csak humbug, míg mások úgy vélik, ha kiiktatod a lehetséges hibákat, könnyedén beillesztheted a mindennapokba. A szakértő utóbbihoz ad tanácsot az alábbiakban: Horváth Ágnes mindfulness oktató, alvástréner, TEDx-előadó sorra veszi a leggyakoribb bakikat, és elárulja, hogyan kerülhetők el.

Elveszíted a kíváncsiságod

Sokan feladják a meditációt, mert úgy érzik, nekik ez nem megy. A meditáció nem arról szól, hogy 0-24-ben lézerfókusszal jelen vagy. Ha nem megy a meditáció, felébresztheted a kíváncsiságod a nehézségek felé, és megkérdezheted magadtól: de tényleg, miért is nincs időm erre? Miért nem tudok reggel tíz perccel korábban kelni? Milyen környezetben gyakorlok? Mit érzek gyakorlás közben?

Csak akkor csinálod, ha stresszes vagy…

Minél többet gyakorlod a mindfulness-t nyugodt helyzetekben, annál biztosabb, hogy bölcsebben fogsz tudni reagálni stresszes helyzetekben. Az viszont nem fog menni, hogy csak akkor veszed elő, amikor baj van. A csellisták sem koncert előtt fél órával kezdenek el gyakorolni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Zárd ki a világot!

A nárd, az édesnarancs és a tömjén egyvelegével nyújt segítséget a Meditation illóolaj, melyet nemcsak meditáláshoz, hanem jógázáshoz és elalváshoz is bátran használhatsz. Ha folyton pörögnek a gondolataid és nehezen tudsz kikapcsolni, ez segíteni fog.

Itt olvashatsz bővebben a termékről.

Promóció

Egyedül csinálod

A mindfulness annyira kizökkent a megszokott gondolkodásmódodból, annyira más szemléletmóddal dolgozik, hogy kell hozzá legalább két hónap, hogy elkezdd kapiskálni, hogy mi is ez az egész. Szóval kell hozzá idő - és egy vezető, jó esetben egy tapasztalt oktató, aki rálát, hogy mit csinálsz jól, mit rosszul, és mi az a plusz, amit az életedhez a mindfulness hozzáadhat.

Egy keleten született embernek sosem jutna eszébe egyedül meditálni. Ott van a kolostor, ahová eljár. Nem kell buddhistává válnod, de egy oktató és közösség elképesztő sokat tud lendíteni a fejlődéseden.

Nézd meg ezt is - Unták a cukormázas Insta-fotókat: zseniális képeket osztottak meg a nyaralásról

Nem mindig könnyű megtalálni a legkreatívabb módját a nyaralási fotók készítésének, és nem is mindig ez a cél, a Doodledeux kitalálói mégis ezt vették a fejükbe, amikor ceruzát és fényképezőgépet ragadtak.

Képek: Pixabay.

Ezt is szeretjük