Közeleg az év legvarázslatosabb éjszakája: Szent Iván éjszakáján csodálatos élmények várnak

Remek Szent Iván-éji programok és fesztiválok várnak idén nyáron Budapesten.

GettyImages-581533629

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szent Iván-éji programok várnak Budapesten, hogy a városban se unatkozz a nyári hőségben! Június utolsó hetén a Szent Iván-éj kerül főszerepbe. A régi hiedelmek szerint varázslatos éjszaka ez, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek. 

Ilyenkor legrövidebb az éjszaka, és a Nap az égbolton a legmagasabb delelési ponton áll. A világ  minden táján megünneplik ezt a napot, amely mind a pogány, mind a keresztény kultúrkörben  jelentős ünnep. 

Szent Iván-éji programok Budapesten

Habár sokan a Balatont vagy egy kedvelt európai tengerpartot választanak a nyári hűsöléshez, azoknak sem kell unatkozni, akik Budapesten töltik a hétvégéket, mert fergeteges programok várnak  rájuk. Ezekből gyűjtöttünk most össze néhányat.

Szent Iván-éj a Fővárosi Állat- és Növénykertben 

Az esemény dátuma: 2022. június 24., péntek 19 óra 

A Fővárosi Állat- és Növénykertben egy különleges hangulatú és nem mindennapi estén a népi hagyományoké, az érdekes állatoké, valamint a tűzé a főszerep. Az izgalmas családi programokon és a szórakoztatáson túl a természet és az állatok szeretetét is igyekeznek átadni az érdeklődőknek. A látogatókat tűzzsonglőrök, különleges LED-show, koncert és táncház várja, ahol a legbátrabbak a  tűzugrást is kipróbálhatják. Bepillanthatnak egy igazi planetáriumi előadásba, megcsodálhatják a csillagos égboltot. Mindemellett a mítoszok világa is életre kel, és fluoreszcens állatokról is hallhatnak előadást. 

Jegyek itt válthatók

GettyImages-1316199625
Fotó: The Good Brigade / Getty Images Hungary

Szent Iván-éji piknik a Tabánban 

Az esemény dátuma: 2022. június 23., csütörtök 17-23:30 

Kötetlen, munka utáni, #afterwork Szent Iván-éji piknik június 23-án a Tabánban. Étel-ital, Szent Iván-éji gyertyagyújtás és kötetlen programok várnak minden csatlakozni vágyót. 

Az eseményről itt olvashatóak további részletek. 

Szecessziós Fesztivál 

Az esemény ideje: 2022. június 11-25. 

Az Iparművészeti múzeum Szecessziós Fesztiválján, a Ráth György-villában izgalmas workshopok várják a látogatókat, ahol füzetborítók és szitanyomott vászontáskák is készíthetők. A fesztivál során még számos más programmal is készülnek a szervezők: városi sétákon, műhelylátogatásokon, előadásokon, tárlatvezetéseken és kerekasztal-beszélgetéseken lehet részt venni. A fesztivál csúcspontja a zárónapon lesz, ekkor nyílik ugyanis a legújabb kiállítás a Ráth-villában, az Egy kis Bécs Budán – Josef Hoffmann alkotása: a Pikler-villa címmel. 

Jegyek itt válthatók

Múzeumok éjszakája 

Az esemény ideje: 2022. június 25.

Az évente megrendezésre kerülő esemény hatalmas népszerűsége miatt idén is visszatér. Budapest és számos vidéki város kulturális intézményei várják több száz, izgalmasabbnál izgalmasabb  programmal az érdeklődőket, meghosszabbított nyitvatartási időben. 

A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban részt vevő  budapesti múzeumokban és helyszíneken, valamint a jegymester.hu weboldalon is. További részletek itt találhatók.

Art&DesignMarket – divat-design-művészet kiállítás 

Az esemény ideje: 2022. június 25-26. 

A divat-design-művészet kiállítással egybekötött marketen tehetséges magyar tervezők csodaszép kiegészítőit lehet megtekinteni és megvásárolni. Beszerezhetők a legtrendibb nyári kiegészítők a Westend tetőkertjében rendezett hangulatos piacon, ahol a divaté, a dizájné és a művészeté a főszerep! 

További részletek itt olvashatók.

Közös tér – lI. Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 

Az esemény 2022. júniusában, júliusában és augusztusában is több alkalommal megrendezés kerül. 

2022 az Üveg Nemzetközi Éve - és a szerencsés egybeesésnek köszönhetően a Szalonok sorában idén immár második ízben az Ipar- és Tervezőművészeti Szalon következik. Az első szalon 2017-ben került megrendezésre, akkor 208 alkotó munkáját mutatták be. Idén a kiállítók száma 300 főre bővült. A  Közös tér című kiállítás Arisztotelész Kategóriák című művét hívta segítségül, hogy elmélyült sétára invitáljon a tárgyak között. A kerámia legősibb, az emberi kultúra születésének titokzatos pillanatával egyidős művészetétől eljuthatunk a virtuális térben létrehozott kommunikációs terekig. A kiállítás megvalósításában a Műcsarnok szakmai együttműködő partnere a Bohus-Lugossy Alapítvány. 

Az eseményről további részletek itt érhetőek el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

+1 Cocktail en Blanc  

Az esemény dátuma: 2022. június 23., csütörtök 18 óra 

Ha valaki csak lazításra vágyna egy menő teraszon, különleges koktélok kíséretében, akkor a budai Monkey Bistróban a helyet június egyik legelegánsabb koktélestjén a Cocktail en Blanc rendezvényen. 

A Cocktail En Blanc esemény dresscode-ja a white& white, így a vendégek fehér ruhákban fognak ragyogni! A zenéről egész este Mateo Poeg gondoskodik, aki old school hip-hop, R'n'B és latin  dallamokkal fogja biztosítani a pezsdítő hangulatot. 

A rendezvényen való megjelenés jegyvásárláshoz kötött, ami tartalmazza a welcome drinket, egy koktélt és a grazing table mesés falatjait!

További részletek itt találhatóak.

Egyetlen BKK-jeggyel nem mindennapi élményben lehet részed

Most nyáron városnéző villamos segít a főváros legszebb részeinek felfedezésében - nem érdemes kihagyni!

Ezt is szeretjük