A természetben eldobott szemetet művészien tünteti el a nő: alig lehet kiszúrni őket
Úgy festi le a szemeteket a művész, hogy szinte beolvadnak a természetbe az oda nem illő tárgyak.

festmény nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kapott a fenntartható gazdálkodás, a környezetvédelem és az ezzel kapcsolatos környezettudatosság is. A legtöbb ember igenis félti a bolygót, és próbál úgy cselekedni, hogy elkerülje azokat a klímaváltozásokat, amit a környezetszennyezés és úgy egészében az emberiség ökológiai lábnyoma okoz.

De akárhogy nézzük, ahogy egyre növekszik a populáció a Földön, úgy kerül egyre több szemét a természetbe. Szerencsére mindig vannak olyan illetők, akik újra és újra felhívják a figyelmet az egyre égetőbb problémakörre. Mariah Reasing ökoművész is közéjük tartozik.

A szemetekre festő művész

Nagy-Britanna egyik legkisebb városából, a walesi Bangorából származó Mariah Reading nem rest a klímaváltozás és a környezetszennyezés következményeire emlékeztetni az embereket lebilincselő alkotásaival. A tehetséges művész egy-egy eldobott szemetet ragad meg, és arra festi rá a táj "hiányzó részét", ami aztán szinte tökéletesen illeszkedik a környezetbe - ahová valójában egyáltalán nem tartozik. És pont ez az ellentmondásosság az, ami sokak figyelmét felkeltette.

(Cikken belüli-, és ajánlóképek forrása: Mariah Reading Art / Facebook, mariahreading / Instagram, mariahreadingart, borítókép forrása: Getty Images Hungary, a képek használatát Mariah Reading engedélyezte)

Ezt is szeretjük