A természetben eldobott szemetet művészien tünteti el a nő: alig lehet kiszúrni őket

Úgy festi le a szemeteket a művész, hogy szinte beolvadnak a természetbe az oda nem illő tárgyak.

festmény nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kapott a fenntartható gazdálkodás, a környezetvédelem és az ezzel kapcsolatos környezettudatosság is. A legtöbb ember igenis félti a bolygót, és próbál úgy cselekedni, hogy elkerülje azokat a klímaváltozásokat, amit a környezetszennyezés és úgy egészében az emberiség ökológiai lábnyoma okoz.

De akárhogy nézzük, ahogy egyre növekszik a populáció a Földön, úgy kerül egyre több szemét a természetbe. Szerencsére mindig vannak olyan illetők, akik újra és újra felhívják a figyelmet az egyre égetőbb problémakörre. Mariah Reasing ökoművész is közéjük tartozik.

A szemetekre festő művész

Nagy-Britanna egyik legkisebb városából, a walesi Bangorából származó Mariah Reading nem rest a klímaváltozás és a környezetszennyezés következményeire emlékeztetni az embereket lebilincselő alkotásaival. A tehetséges művész egy-egy eldobott szemetet ragad meg, és arra festi rá a táj "hiányzó részét", ami aztán szinte tökéletesen illeszkedik a környezetbe - ahová valójában egyáltalán nem tartozik. És pont ez az ellentmondásosság az, ami sokak figyelmét felkeltette.

(Cikken belüli-, és ajánlóképek forrása: Mariah Reading Art / Facebook, mariahreading / Instagram, mariahreadingart, borítókép forrása: Getty Images Hungary, a képek használatát Mariah Reading engedélyezte)

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük