Félelmetes, ahogy a szél mozgatja a hidat - A látványnál már csak a hangja ijesztőbb
A decemberi zord időjárást nem minden építmény viseli jól.

new-york-híd
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte vírusként kezdett terjedni az a videó, ahogy egy amerikai híd szinte hullámzik a hatalmas széltől. Az ijesztő jelenetnél csak a hangok félelmetesebbek, ám a szakértők szerint nincs ok az aggodalomra.

A New Yorkban található Verrazzano-Narrows híd Staten Islandet és Brooklynt köti össze, és 1964-ben adták át a forgalom számára, ám az eset után azonnal lezárták, hogy ne történjen személyi sérülés.

Ijesztő, ahogy mozog a híd

A híd építése ezen a területen már az 1920-as években is tervben volt, ám sokáig elvetették az ötletet, míg nem 1959-ben Othmar Ammann tervei alapján elkezdődtek a munkálatok, majd rá öt évre át is adták a Verrazzano-Narrows hidat. A függőhíd szerkezete már sok mindent megélt az elmúlt évtizedekben, nemrég azonban újabb nehéz pillanatok vártak rá: olyan hatalmas széllökések voltak az öböl felett, hogy valósággal hullámzott a szerkezete.

A száz kilométer/órás szél, bár nem tett kárt a hídban, alaposan megmozgatta azt, de a szakértők szerint nincs semmi ok az aggodalomra. Elmondták, hogy a függőhídnak pontosan így kell viselkednie ennyire erős lökések hatására, és 56 évvel ezelőtt úgy adták át, hogy tökéletesen megfelelt minden biztonsági előírásnak. A hatóságok azonnal lezárták a hidat, majd később, amikor csillapodott a szél, átvizsgálták, de nem találtak sérülésre utaló jelet, így szerencsére a látványon és hanghatáson kívül nem történt semmi, ami aggodalomra adna okot.

Így nézett ki a felrobbantott Szabadság híd a háború után: régi fotókon az egykori dunai hidak

A budapesti Duna-hidak régi fotói sokat mesélnek a városról.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük