Félelmetes, ahogy a szél mozgatja a hidat - A látványnál már csak a hangja ijesztőbb

A decemberi zord időjárást nem minden építmény viseli jól.

new-york-híd

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte vírusként kezdett terjedni az a videó, ahogy egy amerikai híd szinte hullámzik a hatalmas széltől. Az ijesztő jelenetnél csak a hangok félelmetesebbek, ám a szakértők szerint nincs ok az aggodalomra.

A New Yorkban található Verrazzano-Narrows híd Staten Islandet és Brooklynt köti össze, és 1964-ben adták át a forgalom számára, ám az eset után azonnal lezárták, hogy ne történjen személyi sérülés.

Ijesztő, ahogy mozog a híd

A híd építése ezen a területen már az 1920-as években is tervben volt, ám sokáig elvetették az ötletet, míg nem 1959-ben Othmar Ammann tervei alapján elkezdődtek a munkálatok, majd rá öt évre át is adták a Verrazzano-Narrows hidat. A függőhíd szerkezete már sok mindent megélt az elmúlt évtizedekben, nemrég azonban újabb nehéz pillanatok vártak rá: olyan hatalmas széllökések voltak az öböl felett, hogy valósággal hullámzott a szerkezete.

A száz kilométer/órás szél, bár nem tett kárt a hídban, alaposan megmozgatta azt, de a szakértők szerint nincs semmi ok az aggodalomra. Elmondták, hogy a függőhídnak pontosan így kell viselkednie ennyire erős lökések hatására, és 56 évvel ezelőtt úgy adták át, hogy tökéletesen megfelelt minden biztonsági előírásnak. A hatóságok azonnal lezárták a hidat, majd később, amikor csillapodott a szél, átvizsgálták, de nem találtak sérülésre utaló jelet, így szerencsére a látványon és hanghatáson kívül nem történt semmi, ami aggodalomra adna okot.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így nézett ki a felrobbantott Szabadság híd a háború után: régi fotókon az egykori dunai hidak

A budapesti Duna-hidak régi fotói sokat mesélnek a városról.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük