Nem tériszonyosoknak való a világ leghosszabb üveghídja - Még a legbátrabbaknak is megremeg a lábuk

Hatalmas szurdok tátong a rémisztő üveghíd alatt.

üveghíd
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ egyik legnagyobb országa, Kína mindig tud valami újat mutatni. Valamilyen különös oknál fogva az ott élők imádják az átlátszó, hatalmas magasságokban függő üveghidakat, így folyamatosan döntögetik meg a rekordjait.

Nemrég ismét átadtak egyet, ami ráadásul egyből be is került a Guinness-rekordok Könyvébe a világ leghosszabb üvegfelületű hídjaként. Az 526,14 méteres járófelületű híd azonban csak a legbátrabbaknak ajánlott, hiszen szédítő érzés átsétálni rajta.

A 2300 üveghíd országa

Valószínűleg a Zhejiang Egyetem Építészeti Tervező- és Kutatóintézete által alkotott üveghidat pont azért alkották ilyen hosszúra, hogy kitűnjön a többi közül. A BBC információ szerint ugyanis az országban közel 2300 ilyen létesítménnyel próbálják meg elkápráztatni az utazókat, és minden évben megdöntik a rekordokat is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@avontuura által megosztott bejegyzés,

A nemrég átadott grandiózus építmény Kína déli részén, Guangdong tartományban található, és a Lianjiang-folyón ível át. A híd két szurdokot is összeköt a víz felett, így 201 méterrel magasodik a talaj és a folyó fölé. Egyszerre 500 fő tartózkodhat rajta, de ezeknek az embereknek nem kell attól félniük, ami talán mindenkinek az egyik legnagyobb rémálma: a híd járófelületét három réteg 4,5 cm vastag edzett laminált üvegből készítették.

A hatalmas üveghíd különlegessége, hogy kifejezetten az volt a cél, hogy az idelátogatók minél nagyobb látószögben megcsodálhassák a természet szépségét. Épp ezért váltakoznak rajta a szűk és szélesebb szakaszok, de a felületét is pont emiatt szerették volna teljesen tisztának és csillogónak megalkotni. A természet csodás látványa és a biztonság ellenére is csak a legbátrabbak merik bevállalni a fél kilométeres sétát a szakadék felett, hiszen a legtöbb embernek megremeg a térde, amikor ilyen jellegű helyre ér.

Beleremeg a térde annak, aki a hídra rálép: Tirolt így csak a madarak láthatják

A szédítő tiroli függőhídra sokan rá sem mernek lépni, pedig a kilátás tényleg páratlan.

(Borítókép forrása: Deezen / Youtube)

Ezt is szeretjük