Félelmetes, de gyönyörű: átmennél az üveghídon a felhőkarcolók tetején?

Kínában elképesztő méretekkel rendelkező üveghidat építettek.

üveghíd nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy 300 méter hosszú, felhőkarcolók tetején húzódó üveghíd Kína legújabb látványossága.

A 250 méter magasban megépült "vízszintes felhőkarcoló" egy többfunkciós folyóparti épületegyüttes része Csungkingban - számolt be róla a CNN.com.

A Kristály üveghíd

A Kristályt, ahogy az építményt nevezik, a szingapúri Changi Jewel repülőteret megálmodó világklasszis építész, Moshe Safdie tervezte. A rekordmagasságú üveghíd Raffles City négy felhőkarcolójának tetején húzódik, és további két felhőkarcolójához is kapcsolódik.

A Kristály remek kilátást nyújtó „felfedező fedélzetét" a május végi megnyitó óta naponta háromezren nézhetik meg, mivel a koronavírus-járvány miatt korlátozni kellett a látogatók számát. A belépőknek kötelező a maszk viselése, és a hőmérsékletüket is ellenőrzik.

Az üveghíd fedélzete 1500 négyzetméteren terül el. Nemcsak észvesztő kilátást kínál, hanem a National Geographickal való együttműködésnek köszönhetően egy felfedezés témájú kiállítás is várja a látogatókat.

A későbbiekben egy zártkörű klub is nyílik majd a Kristályban úszómedencékkel, továbbá ősztől éttermek és bárok is várják majd a vendégeket az Égi kert elnevezésű részben. A Kristályban 120 fa nő, amelyek megnyitásra akár kilenc méter magasak is lehetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hét év alatt mintegy 1031 milliárd forintos költségvetésből felépült kristályhíd a világ legnagyobb magasságban elkészült, legtöbb felhőkarcolót összekötő hídja. 12 ezer tonna acélt, háromezer üvegelemet és ötezer alumíniumpanelt építettek bele.

Beleremeg a térde annak, aki a hídra rálép: Tirolt így csak a madarak láthatják

Az északnyugat-tiroli Reutte város hídja nem mindennapi látványosság: két középkori vár között, mintegy 100 méter magasan húzódik, 400 méter hosszan. Bár tériszonnyal rémálom a hídra nézni, a föntről nyíló panoráma egyszerűen káprázatos.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük