Ha vettél ebből a népszerű termékből, tilos elfogyasztani! Hasmenést és hányást okozhat

Szalmonellás lehet a népszerű krém.

GettyImages-1350797926
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szalmonella esetleges jelenléte miatt hívta vissza a forgalomból a dmBio szezám tahini krémet a dm-drogerie markt Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A szalmonella hasmenést, hasfájást, hányást és gyenge lázat is okozhat.

Szalmonellás lehet a szezámkrém

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a 2025. február 21. és február 25. lejáratú, 250 grammos kiszerelésű krémet ne fogyasszák el. Hozzátették, hogy kizárólag ez a két lejárati dátumú termék érintett.

A krémet a dm-üzletekbe visszavihetik a vásárlók, az üzletlánc a visszahívásról a honlapján, a kereskedelmi egységeiben és a Facebook-oldalán is tájékoztatta a vásárlókat.

A szalmonellabaktérium által okozott szalmonellózis nevű fertőző megbetegedés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, enyhébb esetben hőemelkedés vagy levertség. E tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követő 1-2 napon belül jelentkeznek, de ennél akár hosszabb lappangási idő is lehetséges. 

A szalmonella nagyon gyakori az élővilágban, akár egészségesnek tűnő élőlények (hüllők, madarak, rovarok, emlősök és az ember) bélrendszerében is előfordul.

A kórokozót leggyakrabban a nyers vagy nem eléggé átsült hús és tojásételek közvetítik, de gyakorlatilag bármilyen ételre rákerülhet külső szennyezéssel, nyersanyagról, eszközről, személyről vagy állatról.

Hihetetlen fotókat készít a halász a hálójába akadt, bizarr teremtményekről: mintha nem is ebből a világból származnának

Még mindig rengeteg titkot rejt az óceánok világa.

Ezt is szeretjük