Sok benzinkút bezárhat a következő fél évben: a szakértő szerint csak ez segíthet

Nehéz időszak vár a magyarországi kis benzinkutakra.

GettyImages-1031712490

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kisebb benzinkutak helyzetén csak az ársapka eltörlése segítene, mondta el Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az InfoRádiónak.

A készletek feltöltéséhez szintén erre lenne szükség, tette hozzá a szakértő. 

Sok kis benzinkút bezárhat

Bujdos Eszter szerint a turistaszezon és a nyári szabadságok végével most normalizálódni látszik a kereslet helyzete, ezért nem kell üzemanyaghiánytól tartani. A kereslet csökkenéséhez annak is köze lehet, hogy a családok most inkább a megemelkedett energiaárakra tartalékolnak, és a mezőgazdasági dolgozók is beszerezték a szükséges készletek nagy részét, tette hozzá a szakértő. 

GettyImages-1357857577
Fotó: Jackyenjoyphotography / Getty Images Hungary

Ettől függetlenül a magyarországi kis benzinkutak helyzete sajnos még nagyon nehéz. Bujdos Eszter szerint a Mol elsősorban még mindig csak a nagyobb partnereinek szállít, és a kis kutaknak csak korlátozottan biztosít üzemanyagot.

A kis benzinkutak helyzetét ezenkívül az is nehezíti, hogy csak lassan és nehezen tudnak állami támogatáshoz jutni. A támogatás ráadásul nem is 20 forint literenként valójában, hanem csak 16, ráadásul még nem is kapta meg mindenki azok közül a kutasok közül, akiknek sikerült támogatási szerződést kötnie az állammal, mondta el a szakértő. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bujdos Eszter szerint a következő fél évben százas nagyságrendben fognak bezárni a kis benzinkutak Magyarországon az ársapka okozta veszteségeik miatt. Az ügyvezető szerint csak a hatósági ár megszüntetése javíthatna a helyzeten.

Nagyon kevés magyar ismeri ezt a térképet: rengeteg hasznos információ van rajta

Az utazások megtervezéséhez jól jön a Magyar Közúthoz tartozó Útinform weboldal eddig kevésbé ismert funkciója. A társaság külön térképi rétegen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva azt.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük