A világ legmagányosabb állatkertjét 33 éve üzemeli az idős férfi: szívhez szóló története van

Már több mint harminc éve üzemelteti az idős férfi az állatkertet, nagyon megható a motivációja.

tiiger
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Luo Yingjiu, egy 81 éves férfi több mint harminc éve azzal foglalatoskodik, hogy beteg, sérült állatokat gyógyítson saját, a “világ legmagányosabb állatkertjének" titulált menedékében.

Még az 1980-as években vágott bele életmentő projektjébe Luo Yingjiu, ekkor kezdett különböző állatokat megvásárolni és hazavinni. Nem gyűjtögetés céljából vette meg őket - olyanokat választott, amelyek beteg vagy sérültek voltak.

Sérült állatok mentése

Miután hazavitte magával a bajba jutott jószágokat, mindent megtett annak érdekében, hogy helyre hozhassa egészségi állapotukat. A szerencsésebbek, akiket még időben vett magához Luo Yingjiu, teljesen meggyógyulnak, őket szabadon engedi, ám némelyik állat olyan rossz állapotban kerül hozzá, hogy állandó ápolást és figyelmet igényel.

Luo Yingjiu.
Luo Yingjiu.
Fotó: Bilibili / screenshot

Néhány év alatt a Kínában található Enshi városában élő férfi otthona menhellyé alakult, ahol gondoskodhat a rászoruló állatokról. Még a helyi önkormányzathoz is eljutott a híre, akik segítséget nyújtottak neki abban, hogy megfelelő helyet tudjon biztosítani a rengeteg befogadott állatnak. Így alakult meg az állatkert.

A világ lemagányosabb állatkertje

A különös állatkertet hivatalosan 1989-ben nyitották meg. Ekkor a lakók közé tartozott néhány egzotikus állat, például egy amputált farkú tigris és egy sörény nélküli hím oroszlán. Az állatkert végül egyáltalán nem vált népszerűvé, épp ellenkezőleg. Mivel az odalátogatók csak beteg és sérült jószágokat láttak, inkább úgy döntöttek, hogy nem teszik be a lábukat még egyszerre erre a szomorú helyre. 

Odáig fajult a helyzet, hogy az idős férfi már annak örül, ha naponta egy vendég érkezik. Még mindig szakadatlanul dolgozik az állatokért, az egész havi nyugdíját rájuk költi, ebből vesz nekik ételt és gyógyszereket.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Ez nem csak egy állatkert, hanem ez az állatok élőhelye - mondta a férfi. - Ha bezár, hová fognak kerülni ezek a jószágok? Nem tudnak megélni a vadonban.

Luo Yingjiu menedékhelyén kutyákat, lovakat, majmokat, sőt még egy egyetlen manccsal rendelkező fekete medvét is ápol, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kielégítse igényeiket. Azokat, akik időközben elpusztulnak, a közeli hegyekben temeti el, de mindegyiknek fel tudja idézni a nevét. 

- Az állatok és az emberek egyenrangúak. Tisztelnünk kell a túléléshez való jogukat, észrevenni a kedvességüket, amit a világnak adnak - vélekedik a férfi.

Amióta a kínai videómegosztó oldalon, a Bilibilin unokája segítségével létrehozott egy fiókot, egyre többen értesülnek a "menhelyről", és az alapító 33 éves munkásságáról. Sokan teljesen félreértették korábban a szándékait, azt hitték, hogy csak elcsalja mások pénzét azzal, hogy sérült állatokat mutat be. Amióta nyilvánosságra hozta valós történetét, azóta növekszik a látogatók száma is.

Gondoltad, hogy egy bébi rozmár ennyire cuki?

Különös esemény, ha akár fogságban vagy természetes közegében felbukkan a nemes vízi állat mellett borja is.

(Cikken belüli képek forrása: Bilibili, borító és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük