Nincsenek biztonságban az adataid a Fidesznél

Bajnai Gordon aggódik

Bajnai Gordon és az Együtt 2014 politikusai nem írják alá az adatgyűjtőket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bajnai Gordon és az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért politikusai nem írják alá a nagy rezsihazugság adatgyűjtő íveit, és ugyanezt javasolják a változást akaró polgároknak is - közölte a választási szövetség csütörtökön az MTI-vel.

Csak adatgyűjtésre szolgál?

Úgy értékelik, az aláírásgyűjtés valójában politikai adatgyűjtés. Többször kiderült már, hogy a magyar választópolgárok adatai nincsenek biztonságban a Fidesznél, mert Kubatov Gábor olyan tiltott listákat állít elő belőlük, amelyekkel az embereket politikai rokonszenvük szerint lehet nyilvántartani a Fidesz számítógépein - írták.

A szervezet szerint az aláírásgyűjtés átverés, mert a rezsicsökkentés nem létezik, és nincs is kitől megvédeni.

Orbán Viktornak kétharmada van az Országgyűlésben, csak az ő döntésén múlik például az is, hogy az állami kézben lévő Magyar Villamos Művek mintegy 30%-os politikai felárral adja az áramot a magyar családoknak és vállalkozásoknak - tették hozzá.

A márciusban közétett tervek

Március közepén tartotta meg első ülését a rezsicsökkentést, a víz-, a csatorna-, a szemétszállítási és a kéményseprési díjak, valamint a PB-gáz-palackok árának mérséklését előkészítő munkacsoport. Elsőként a gázpalackok árának csökkenését célozták be 10%-kal, de Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, aki egyúttal a munkacsoport tagja is, úgy nyilatkozott, hogy mindezzel nem szeretnék a szolgáltatókat ellehetetleníteni.

Vízdíjak esetében a tervek arról szóltak, hogy a kisebb vízközmű-szolgáltatókat egységes rendszerbe kapcsolnák, a 350 lakossági szolgáltató számát 30-ra redukálták volna. A PB-gáz-palackok és a tartályos gáz díjcsökkenésével kapcsolatban pedig a hatósági ár bevezetését tervezték. Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára ekkor hangsúlyozta, hogy a villany- és gázszámlák átláthatóságáról már megszületett a rendelet, és említette, hogy ez várhatóan így lesz a többi közüzemi számla esetében is.

Nincs egyetértés

Bár még csak egy hónap telt el a sajtótájékoztató óta, azóta is újabb és újabb atrocitások érik a rezsicsökkentés megvalósítását, a pártok nem értenek egyet a tervekkel.

A Jobbik szerint a kormány ne elégedjen meg a rezsicsökkentéssel, hanem dolgozza ki a közműszolgáltatások fenntartható fejlesztésének lehetőségeit, és kormányzati ciklusokon átnyúló módon garantálja, hogy a szükséges fejlesztések történjenek meg. Ezt Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese mondta.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Demokratikus Koalíció szerint a rezsicsökkentés egy közönséges blöff, amellyel a kormány a legszegényebbek kárára próbálja helyzetbe hozni a leggazdagabbakat. Ez Molnár Csaba alelnök szájából hangzott el. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke egy bizonyos fogyasztási határhoz kellett volna kötni a rezsicsökkentést, a rászorulóknak többet adni, és semmit azoknak, akik úszómedencéjük fűtésére használják a gázt, és a nagyobb fogyasztás után így több kedvezményt kapnak.

Ezt is szeretjük