Így segíti a csajozást a kormány - 6,2 milliárdot már szétosztottak

Segítene párt találni a kormány. A családi közösségek erősítésére már elment 6,2 milliárd forint.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Soltész Miklós családügyi államtitkár szerdán bejelentette, a kormány május 26-án Táncválasztó, párválasztó címmel mozgalmat indít egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés. A konferencián arról nem esett szó, hogy ez mennyibe fog kerülni, Soltész Miklós viszont említett egy 10 milliárdos számot, amit egyházak és civil szervezetek a családi életre való felkészítésre fordíthattak.

Mint azt az illetékes államtitkárságtól megtudtuk, Soltész A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése című pályázatra gondolt, amit 2011 augusztusában a konvergenciarégiókban, októberben pedig a Közép-magyarországi régióban hirdettek meg.

6,2 milliárd forintot osztottak szét

Az eredetileg 1,85 milliárdos, majd több lépcsőben 2012-től 6,2 milliárd forintra emelt pályázati keretösszegre olyan civil szervezetek és egyházi közösségek jelentkezhettek, amelyek működési területükön komplex, a családalapítást, a harmonikus családi életet és a gyermekvállalást támogató, segítő szolgáltatásokat nyújtanak.

- A konvergencia- és KMR-keretből 421 pályázó közül összesen 168 pályázó nyert 10 és 50 millió forint közötti támogatást, a programok elindultak - írta az államtitkárság.

A Hit Gyülekezete és a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség

A nyertesek listájából kiderül, a pályázaton valóban egyházak és civil szervezetek nyertek, 35 millió forintot vihetett haza például a Hit Gyülekezete. Ők a pénzből a projektjük 20 hónapja során hiteles példák és bibliai értékek bemutatásával népszerűsítik a társadalom legfontosabb intézményét, a családot - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Emellett integrált szolgáltatásokat indítanak be a szülői szerepek, illetve a házasság előtt álló fiatalok pozitív jövőképének erősítése céljából, három képzéssorozat, öt külön önsegítő klubfoglalkozás, összességében tíz családi rendezvény, folyamatos és eseti tanácsadások, illetve egy tanulmánykötet által.

A Hit Gyülekezete mellett nyert a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség is, mégpedig 49 millió forintot. Projektjükről ők úgy nyilatkoztak: annak keretében a családi életre, a házasságra és a gyermekvállalásra és -nevelésre - a munkaerőpiacra történő visszatéréssel összehangoltan - felkészítés történik meg a keresztény értékek szerint.

- Célunk, hogy a kétéves projektben olyan programokat valósítsunk meg, amelyek alkalmasak társadalmunk előbbi alapintézményeinek és alapértékeinek megerősítésére - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

A Mária Rádió is nyert

Kapott pénzt a Mária Rádió Közhasznú Egyesület is, 49 millió forintot, céljuk a komlói kistérségben élő kismamák munkavállaló képességének javítása a munka és a család összeegyeztetését biztosító támogató szolgáltatások bevezetésével, a szülők felelősségének tudatosítása képzési programok, műhelyfoglalkozások tartásával, valamint a fiatalok szemléletmódjának formálása közösségi programok révén.

Az egyházak mellett a pénzből olyan csoportok is részesülhettek, mint a BOCS - Bokor Öko Csoport Alapítvány, amely a Wikipedia szerint 1975 óta működik, és az evangéliumi erőszakmentesség, a jövő generációk, szegények és elnyomottak iránti felelősség alapján elsősorban az ökológia filozófiai, etikai, nevelési, szociális oldalaival foglalkozik, kisközösségekben, táborokban nem anyagi gazdagságra, nem fogyasztói boldogságra törekszik tanítani.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A csoport majdnem 50 millió forintot kapott, melyből a Móri kistérségben élő fiatalokat fogják felkészíteni a családi életre, és terveik szerint ezer fővel veszik majd fel a kapcsolatot.

Ezt is szeretjük