Újabb levél jön Orbántól - Milliárdok mentek el eddig a levelekre

Most a jóléti intézkedések hatásait mutatják be. A kormány szeret levelezni, milliárdok mentek el.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hvg.hu információi szerint minden háztartásba levél érkezik a kormánytól, melyben a "jóléti intézkedések hatásait" ismertetik. A feladattal Orbán Navracsics Tibort bízta meg.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat arra kéri Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy "az ország kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében hozott döntések és az állampolgárok mindennapi életét segítő jóléti intézkedések hatásainak széles körű megismertetése érdekében" gondoskodjon valamennyi magyarországi címhelyre megküldendő - személyes adatot nem tartalmazó - tájékoztató anyagok nyomdai előállításával kapcsolatos feladatok ellátásáról.

A személyes adatokat nem tartalmazó brosúrákat a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala útján soron kívül kell kiküldeni, ezért szintén a miniszter felel. A Magyarország jobban teljesít elnevezésű lakossági tájékoztatással összefüggő feladatokról szóló kormányhatározat hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben.

Már 3 milliárd elment

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a tévés reklámokat is magába foglaló kampány összköltsége elérheti az 1,2 milliárd forintot, az Orbán-levelek összköltsége pedig ezzel számításaink szerint már a 3 milliárdot.

Nem ez az első eset ugyanis, hogy a kormány közpénzből kampányol, Orbán Viktor küldött levelet a nyugdíjasoknak, a határontúliaknak, de érkezett kampányanyag a postaládába a munkahelyvédelmi akciótervről is.

A határontúliaknak - mintegy 160 ezer főnek - 2012 februárjában küldött levelet a miniszterelnök, aminek a célja hivatalosan az volt, hogy a kabinet őket is bevonja a nemzeti konzultáció rendszerébe, az ellenzék szerint viszont inkább arra ment ki a játék, hogy Orbánék közpénzen kampányolhassanak az ország határain túl.

Mint az a hivatalos adatokból és a kormány korábbi tájékoztatásaiból kiderül, a határontúliaknak küldött levél 45 millió forintba került. Ennek több mint tízszeresét költötte a kormány a munkahelyvédelmi akcióterv reklámozására. Orbán Viktor 2012. július 2-án hirdetette meg az akciótervet, amelynek részleteiről levélben tájékoztatta az állampolgárokat. A kormány 690 millió forintot csoportosított át a kampányra.

Levél a nyugdíjasoknak és a többi

2011 decemberének végén a miniszterelnök a nyugdíjasoknak küldött levelet arról, hogy a kormány belevágott a nyugdíjrendszer megmentéséhez szükséges változtatásokba, így 2012-ben garantálni tudják a nyugdíjak értékállóságát. A kampány 200 millió forintba került. Ez a három levél összesen tehát 935 millió forintba került.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ám ez még mindig csak egy része az összköltségeknek. Mint a hvg.hu korábbi cikkéből kiderül, 2011 májusáig a kormány összesen 958 millió forintot költött ugyanilyen célokra: a 2010 őszén szintén a nyugdíjasoknak küldött levél, melynek célja a nyugdíjasokkal való párbeszéd volt, 222 millió forintba került, a szabad nyugdíjpénztár-választással összefüggő jogszabály-változásokról szóló tájékoztatás további 236 millió forintba, a 2011 februárjában kiküldött, az alkotmányozásról szóló levél pedig összesen mintegy 500 millió forintba.

Ezt is szeretjük