30 éves a Reszkessetek, betörők! - Így végződött volna eredetileg
Azt hiszed, már mindent tudsz a Reszkessetek, betörők!-ről? Tévedsz!

reszkessetek-betorok-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

1990-ben vetítették először az Amerikai Egyesült Államokban Macaulay Culkin főszereplésével a Reszkessetek, betörők című családi mozit. A film tizenkét héten át vezette a mozis népszerűségi listákat, 1991 júniusáig a top 10-ben maradt, és több mint 285 millió dollár bevételt hozott az alkotók számára.

A Reszkessetek betörők! harminc éve megkerülhetetlen karácsonyi film, itthon is minden évben leadja legalább egy televíziócsatorna az ünnepek alatt.

Amit nem tudtál a Reszkessetek, betörők!-ről

A film természetesen happy enddel végződik, Kevin családja hazatér, mindenki örül egymásnak, és az öreg Marley - a hólapátos ember - is találkozhat az unokájával. Az eredeti forgatókönyv azonban egy kicsit viccesebb véget szánt a filmnek. Harry és Marv, a lesittelt két betörő a börtönben nézik az Angels With Filthy Souls - Szennyes lelkű angyalok - című filmet, és csak ekkor esik le nekik a tantusz, hogy Kevin ezt a filmet nézette velük.

Az említett maffiafilm - melyből a "Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!" és a gépfegyverropogás is kapóra jött Kevinnek a rablók ellen - egyébként sohasem létezett. Kifejezetten a filmhez vették fel a lövöldözős jelenetet egy Chicagóval szomszédos Winettka nevű kisváros iskolájában a tényleges forgatás megkezdése előtti napon.

Sok szörnyűség történik a Reszkessetek, betörők! Vizes bandájával a McCallister-házban, de mind közül talán a legdurvább, amikor Kevin Marv arcára helyezi bátyja tarantula pókját. A jelenetben egy igazi tarantula mászott a betörőt alakító Daniel Stern arcán. A sikolyt azonban csak utólag szinkronizálták alá, azt ugyanis nem merték megkockáztatni, hogy megijesszék az állatot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az alacsonyabbik betörő, Harry Lime szerepét eredetileg Robert De Nirónak és John Lovitznak is felajánlották, ám mindketten visszautasították. Végül Joe Pesci kapta meg, aki azonban nem volt hozzászokva, hogy gyerekkel dolgozzon együtt. A forgatás során abban a jelenetben, amikor a pulóverénél fogva felakasztja Kevint az ajtóra, és azzal fenyegeti, hogy egyenként leharapja az ujjait, valóban sikerült megharapnia. Olyannyira, hogy Macaulay Culkin még hosszú idő múlva is viselte a heget az ujján.

Karácsonyi filmkvíz

Ha úgy érzed, már minden karácsonyi családi mozit megnéztél, töltsd ki a következő kvízünket, és ellenőrizd, mennyire figyeltél!

Ezt is szeretjük