Rejtett atombunkert talált a házaspár a hálójuk alatt: a hidegháború alatt építhették
A házaspár nagyon meglepődött, amikor egyszer csak egy atombunker bevezető nyílására találtak a hálószobájukban.

GettyImages-1300682362
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kaliforniai házaspár egyik tagja, Jennifer Liver bombatámadások idején használt óvóhelyet talált közvetlenül a hálószobájuk alatt.

A padlószőnyeg rejtekében megbúvó bunkerről eleinte azt hitték, hogy a II. világháború alatt építhették a hajdani lakók. Ahogy felemelték a fedelet, egy teljesen új lakrész jelent meg előttük.

Bunkert találtak a hálójuk alatt

A közösségi médiaoldalon megosztott videóiban részletesen bemutatták a titkos helységet. 

@kitty_girl_california

Bomb Shelter Tour. ##wwii ##wwi ##bombshelter ##bombshelters ##coldwar ##QuickerPickerRapper

♬ SugarCrash! - ElyOtto

A videókban jól látszik, ahogy férje és segítői körbevilágítanak az atombunkerben, aminek minden egyes szegletét vastag porréteg takarta. A falakból különböző, feltehetően akasztásra szolgáló fémhorgok állnak ki. Találtak benn több ágyat, egy ágytálszerűséget és egy különböző edzőgyakorlatokra alkalmas bútordarabot is.

@kitty_girl_california

Bomb shelter part two. #wwii #QuickerPickerRapper #bombshelter #wartimes

♬ telepatía - Kali Uchis

Ezen kívül egy másik videóban megmutatták, hogy ezt a részt valamiért úgy tervezték, hogy az élelemraktárhoz ki kelljen menni belőle, majd lemászni egy másik lyukba. Ennek okára nem jöttek rá. Ebben a szobában polcokat találtak, amik különböző szárazélelmiszerekkel voltak megpakolva.

A hidegháború alatt épülhetett

Először ugyan azt hitték, hogy a második világháború idején építhették, később rájöttek, hogy a házat 1951-ben húzták fel, tehát minden bizonnyal a hidegháborús bizonytalan helyzet alatt hozhatták létre az óvóhelyet az esetleges nukleáris támadások elleni védelem gyanánt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Abban az időben normálisnak számított, hogy volt a házaknak óvóhelyük. Az emberek nagyon féltek attól, hogy Kalifornia partjainál nukleáris támadás fogja érni az országot, főleg a középső része volt veszélyhelyzetben. Az atombunkerben a huzamosabb ideig való tartózkodást, az ágyakat és a levegőztetést is megoldottak – mondta Jennifer Liver.

13 méterrel a föld alatt épült meg a luxusbunker

Egy katonai bázisból alakították ki a luxusbunkert, a belső terek mégis meglepően otthonosak.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük