5 kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten: hangolódj velünk az ünnepekre!
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

adventi vasar 3
beauty and style
Top olvasott cikkek

Közeleg az esztendő legmeghittebb időszaka, de addig is hátra van még advent utolsó vasárnapja, Budapest pedig ez alkalommal is színes, élménydús programokkal vár minden látogatót. Összeszedtük a legizgalmasabbnak ígérkező eseményeket.

Ezen a hétvégén vár a kortárs iparművészeti vásár a Várkert Bazárban, adventi vasárnapok a Lumas Galériában, a főváros ékszerdoboza, a Finom Placc négynapos karácsonyi gasztrohappening a belvárosban és Böröcz András kiállítása a Műcsarnokban.

Kortárs iparművészeti vásár

Budapest, Várkert Bazár, december 23., 10:00

Az adventi vasárnapokon a látogatók kortárs iparművészeti vásáron ismerhetik meg a hazai ékszertervezők, keramikusok, grafikusok és iparművészek új kollekcióit, friss ötleteit. A sokak számára ismert alkotókkal korábban a több mint egy éve bezárt Iparművészeti Múzeumban már hagyománnyá vált vásáron találkozhattunk utoljára. Hosszú idő után a Várkert Bazárban mutatkoznak be újra: üvegtermékek, designer papíráruk, selyemfestett kelmék, japán Kokesi babák, textilbábuk, egyedi akvarellek, nemezelt, kötött és bőrműves portékák, ruhák, ékszerek, tűzzománc képek, mesekönyvek és még számos kézzel készített különlegesség közül válogathatunk. A vásár a Népművészeti Egyesületek Szövetségével együttműködésben valósul meg.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Adventi vasárnapok a LUMAS Galériában

LUMAS Budapest, december 23., 12:00-18:00

Az adventi időszakban minden vasárnap déltől este 6 óráig tart nyitva a LUMAS Budapest. Most érkezett egy-egy új Christophe Jacrot-, Nancy Wood- és Benjamin Everett-kép. Utóbbi új művész a portfólióban, az idei Hasselblad Masters díjazottja. Filmkockák is jöttek a héten: Hitchcock, Dennis Hopper, Stanley Kubrick. Láthatjuk Werner Pawlok New Orleans-i munkáját, Dan Bannino szarkasztikus csendéletét, Luc Dratwa hatalmas New Yorkját és Isabelle Menin virágkompozícióját, melyből most már csak mindössze néhány darab van a világon.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A főváros ékszerdoboza - séta a Várkert Bazárban

Budapest, Várkert Bazár, december 22., 15:00

A túra során megismerhetjük a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több mint kétszáz éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, melyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók. Indulás: a Jegy és Turisztikai Információs Iroda elől - Várkert Bazár főbejárat

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

  

A cikk az ajánló után folytatódik

Finom Placc - Négynapos karácsonyi gasztrohappening a belvárosban

Budapest, ELLÁTÓkert, december 19-22.

Gyere el, és nézd meg a Finom Placc Xmas Market kínálatát, és vásárolj olyan ajándékokat, melyekkel nemcsak jót veszel, hanem jót is teszel. A kiállítók olyan termelők és feldolgozók, akik szívvel-lélekkel állítják elő termékeiket, melyekbe kizárólag a legjobb helyi alapanyagok kerülnek. Sőt, erre az alkalomra különleges karácsonyi válogatásokkal is készülnek! Tehát nem egy személytelen bolt milliónyi kínálatából választasz valamit, hanem azoktól vásárolsz, akik készítették ezeket a termékeket. Egy finom forralt bor mellett megismerheted történetüket, a finomságok mögött álló embereket is. Ezeket a történeteket tovább tudod adni karácsonykor is, személyessé téve az ajándékozás pillanatait.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Talált és kitalált tárgyak: Böröcz András kiállítása

Budapest, Műcsarnok, január 20-ig

Böröcz András ahhoz a nemzedékhez tartozik, mely az 1980-as években kezdte pályáját. Közülük sokan, felismerve a hazai valóság ellentmondásait és feszültségeit, egyidejűleg látták a korszak eseményeinek színét és visszáját, műveikben az ironikus ábrázolásmód mélyén az aktuális helyzet és az emberi létezés különös, egyszerre heroikus és kisszerű vonásait mutatták meg. A groteszk iránti érzékenységük, különös látás- és kifejezésmódjuk váratlan fordulatokat, új, a képzőművészetben szokatlan beszédmódot teremtett.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük