Jön a moziőrültek hétvégéje: filmfesztiválok egymás hegyén-hátán

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Port programajánló 43. hét 2019
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy örömüket lelhetik az igazi filmínyencek a most hétvégén megrendezésre kerülő programokban, hiszen megannyi filmfesztivállal és filmünneppel hívogatnak a következő napok.

Most rendezik meg a 26. Titanic filmfesztivált, kezdetét veszi a Cinema City filmünnep is, és ha ez még nem lenne elég, a Koreai Filmfesztivál időpontja is pont a hétvégére esik. Ráadásul a hangulatos VÁRkert Moziban leadják Salvador Dalí A halhatatlanság nyomában című portréfilmjét is. De nem csak a mozié a főszerep, most lesz a 2019-es Őszi Esküvői Ruhakiállítás és a Budapesti Töklámpás Fesztivál is.

26. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Uránia, Francia Intézet, október 21-27.

Az idei Titanic Filmfesztiválon október 21-27 között 17 filmet láthattok két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben.

Az eseményről további részleteket itt találsz.

Cinema City Filmünnep

Cinema City Aréna, október 24-27.

programajánló 43
Fotó: Dougal Waters / Getty Images Hungary

Október 24–27. között rendezi meg a Cinema City mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet. A négy nap során minden fővárosi és vidéki moziban tíz filmet premier előtt mutat be, négy alkotást premieren tűz műsorára a mozihálózat, összesen majd harminc film közül választhatnak a mozizni vágyók. A nézők 900 forintért (2D) és 1100 forint plusz szemüveg (3D-vetítés) áron vásárolhatnak jegyet többek között Vincent Cassel, Juliette Binoche filmjeire, és találkozhatnak a Valan - Az Angyalok Völgye és Szép Csendben című magyar filmek alkotóival. A Cinema City Filmünnep előadásaira jegyvásárlás a pénztárakban október 19-én reggel indul, online, vagy a Simple applikáción keresztül lehetséges, jegyfoglalásra nincs lehetőség.

Az eseményről további részleteket itt lehet találni.

12. Koreai Filmfesztivál

Koreai Kulturális Központ, október 25-31.

2019. október 25. és 31. között Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden összesen 25 filmet vetít a Koreai Kulturális Központ. A fesztivál 4 állandó szekcióval fut: FRISS | A legújabb koreai filmeket vonultatja fel a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a dokumentumokig. Az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira fókuszál. FÓKUSZ | Egy speciális témára összpontosít. Idén, az 1989-es diplomáciai kapcsolatfelvétel apropóján Korea elmúlt harminc évét felölelő filmeket szemléz. ARCOK | Korea nagy hatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség átfogó képet kapjon az egyes alkotókról. 2019-ben Bong Joon-ho rendező életművével foglalkozik. EXTRA | Filmtörténeti érdekességek, független és művészfilmek blokkja. A koreai film 100. születésnapja alkalmából a koreai filmtörténet kiemelkedő alkotóinak filmjeiből nyújt válogatást.

Az eseményről további részleteket itt lehet találni.

Esküvő Kiállítás Ősz - CEWES 2019

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, október 26-27.

programajánló esküvői ruha
Fotó: Tom Merton / Getty Images Hungary

Kapcsolódjatok ki Magyarország legnagyobb esküvő kiállításán!

Akár kész elképzelésekkel, akár tanácstalanul érkeztek, a kiállításról biztosan nem távoztok üres kézzel.

Az eseményről további részleteket itt találsz.

Budapest Töklámpás Fesztivál 2019

Hősök tere, október 26. 19-21 óra

Tököt hozz, ne légy töketlen!!!

19:00 órakor találkozó a Hősök terén. A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott halloween töklámpáikat. 21:00 órakor mindenki fogja a lámpáját, és csendben-rendben hazamegy. Ez nem csak egy Töklámpás Fesztivál, a szervezők minden résztvevőt kérnek, hogy hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Az eseményről további részleteket itt találsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

VÁRkert Mozi - Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában

Várkert Bazár, Testőrpalota, október 26. 16 óra

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része, amely a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket. Az átfogó portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját - ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát - egészen harminc évvel ezelőttig, 1989-ig.

Az eseményről további részleteket itt találsz.

Lenyűgöző dolgot művel a tökkel ez a férfi - Mutatjuk a legdurvább faragásait

Nézz rá te is a meghökkentő precizitással kidolgozott tökökre, hátha kedvet kapsz idén valami másfajta mintázat kifaragására!

Lenyűgöző dolgot művel a tökkel ez a férfi - Mutatjuk a legdurvább faragásait

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük