Hová menj, ha tökéletes feltöltődést keresel? Szuper tippeket adunk

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

vidam-no
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egészen kellemes idő várható a hétvégén, ami kedvez a szabadtéri programoknak is. Szerencsére ebből most bőven akad majd, de akkor is találhatsz kedvedre való elfoglaltságot, ha inkább beltéri kikapcsolódást keresel. Nézd meg, mennyi szuper esemény közül válogathatsz a napokban!

Humen fesztivál 2019

Budapest, több helyszínen, szeptember 11-15.

A Humen Fesztivál idén ősszel is elhozza a szivárvány színeit az elfogadás jegyében. 2019. szeptember 11–15. között immár negyedik alkalommal rendezik meg Budapest LMBTQ kulturális eseményét. A két évig filmhétként működő, majd a tavalyi évben összművészeti fesztivállá alakuló esemény idén is több LMBTQ témájú filmmel, színházi előadással, privát tárlatvezetéssel, valamint egy három az egyben kiállítással is jelentkezik.

A fesztivál szervezője, a Humen Media Hungary az egyetlen, ingyenesen hozzáférhető LMBTQ lapot, a Humen Magazint kiadó cégcsoport fontosnak tartja, hogy az LMBTQ-kultúra minőségi darabjait megmutassa a nyitott és érdeklődő hazai és nemzetközi közönségnek. Helyszínek: Művész mozi, Spirit Színház, Kugler Art Szalon és Galéria, Itt és Most Közösségi Tér, Jurányi Inkubátorház, Art9 Galéria.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Balaton Piknik 2019

Balatonboglár, Gömbkilátó, szeptember 13-14.

Szeptember 13-án és 14-én az egyik leglenyűgözőbb koncerthelyszínen, a balatonboglári Gömbkilátónál olyan világsztárokkal várják az érdeklődőket, mint a Morcheeba, Roisín Murphy, Gilles Peterson, Nicola Conte, a Nubiyan Twist, Bebel Gilberto vagy José González. A Balaton Piknik mindkét napján 12 órától 23 óráig sok szeretettel várnak mindenkit.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Édes Napok csokoládé- és édességünnep

Szent István tér, szeptember 13-15.

Az év legédesebb hétvégéje, az Édes Napok Budapest, csokoládé és édességünnep szeptember 13-15. között kerül megrendezésre a Bazilika előtti Szent István téren. A budapesti Édes Napok Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, ingyenesen látogatható, édesség tematikájú rendezvénye.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

World Urban Games Budapest 2019

Budapest, Nagyvásártelep, szeptember 13-15.

Az utcai sportok legnagyobb világversenye! Az ingyenes belépéshez csak egy egyszeri online regisztrációra van szükség, amit ide kattintva tehetsz meg. Drukkolj az utcai sportok legnagyobb sztárjainak, és bulizz együtt a kedvenc fellépőiddel! Ha pedig bizonyítanál, várnak az amatőr pályák, ahol te is  kipróbálhatod magad!

Versenysportok: BMX freestyle, roller freestyle - inline, breaking, 3x3 kosárlabda, parkour, repülő korong - frizbi. Bemutatósportok: laser run, evezős ergométer. Fellépők: Talib Kweli - USA -, DENIZ, Hősök, j Jami, j O'Neal.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Miskolc, szeptember 13-21.

Az elmúlt tizenöt évben a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Magyarország legismertebb és a visszajelzések alapján legkedveltebb filmfesztiváljává vált. Minden év szeptemberében a filmszakma és a nézők az elmúlt egy év legjelentősebb, legértékesebb filmjeivel találkozhatnak a világ filmterméséből, melyek közül a versenyprogram és a kitekintő szekció mindegyike hazai premier.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

23. Vegetáriánus Fesztivál

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, szeptember 14-15.

Fontolgatod, hogy átállj a nyers étrendre, de nem tudod, hogy kezdj bele? Fontos számodra a környezetvédelem? Érdekel, hogy mi fán teremnek a vegán kozmetikumok? Szeretnéd tudni, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Tudtad, hogy az SM betegség tünetein is javíthat a húsmentes étrend?

Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz? Akkor 2019. szeptember 14-15-én a 23. Vegetáriánus Fesztiválon, Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a helyed. Amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik majd az időt. Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki több mint harminc éve maga is vegetáriánus.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Zebegényi Sárkányfesztivál

Zebegény, Sárkánydomb, szeptember 14-15.

A Dunakanyar kedvenc kétnapos családi programja, ahol kicsik és nagyok együtt mélyedhetnek el az alkotásban sárkánykészítés közben, és a természet erejében sárkányreptetés közben. Amire idén számíthatsz: sárkánykészítő műhely, kézműves vásár, workshopok, előadások, jóga a dombon, zenés programok, gyermekvetélkedők, sárkánykonyha, sárkánybuszos könnyített helyszínre jutás.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ars Sacra Fesztivál

Budapest, több helyszínen, szeptember 14-22.

Minden év szeptember harmadik hetén, a Kulturális Örökség napjaival egy időben rendezik meg 2007 óta az Ars Sacra Fesztivált kísérőrendezvényeivel, a Nyitott Templomok Napjával és 2016 óta az Ars Sacra Filmfesztivállal. A Budapestről indult kezdeményezés országossá lett, majd határokon átívelve próbálják egyre nagyobb körben hirdetni és erősíteni a valódi értékek: a szép, jó és igaz iránti igényt.

Az Ars Sacra Fesztivál célja, hogy értékes művészi rendezvényeken keresztül találkozzon a mai kor embere a hagyományos európai kultúrával. Az Ars Sacra Fesztivál programkínálata többet ad puszta szórakozásnál, sőt az átlagos művészi élménytől is magasabbra tör: az emberi korlátokat meghaladó találkozásra.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

AgathaFeszt - Agatha Christie Fesztivál

MOM Kulturális Központ, szeptember 14-15.

Legyen az regény, színdarab, egész estés film, filmsorozat vagy egy életérzés, Agatha Christie kell! Szeptember 15-től a kétnapos fesztivál ideje alatt színes programkínálat várja Agatha Christie legnagyobb rajongóit a MOM Kulturális Központban. A krimiirodalom koronázatlan királynőjéhez kapcsolódóan kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a látogatók.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Fotók: Getty Images

Így néz ki a boldogság

A vidámsághoz, pillanatnyi kikapcsolódáshoz nincs szükség anyagi dolgokra, csak arra, hogy valaki képes legyen követni a szívét, és felszabadultan tenni azt, ami akkor éppen örömöt okoz neki.

Ezt is szeretjük