Piros hó hullhat Németországban: hogyan válik valósággá az ismert mondás?

Nem elírás, Németországban a hétvégén komoly hóvihar várható, ami a megszokotthoz képest egészen más színben hullik majd.

piros-hó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meglehetősen különleges, bár nem példa nélküli légköri helyzet áll elő Európában: míg dél felől szokatlanul meleg, szubtrópusi levegő tölti ki a kontinens középső és keleti tájait, észak felől Nyugat-Európára sarkvidéki eredetű, rendkívül hideg levegő zúdul.

A MetKép információ szerint ezek keveredése Németországban valóságos “hóbombát” okoz majd, elsősorban az ország északi területein. A napokig tartó, intenzív havazás komoly hóréteget képez, 20-30 cm friss hó várható. A német meteorológiai intézet figyelmeztetést adott ki a havazás miatt.

Ezért lesz piros a hó

A meleg levegő Észak-Afrikából jelentős mennyiségű port szállít magával, ami megszínezi a lehulló csapadékot. Nyáron, amikor az erőteljes délies áramlás gyakoribb, rendszeresen fordul elő “sáros” eső. Most sem alakul ez másképp, csak ezúttal a havat fogja megfesteni, ami ettől sárgás, pirosas, de akár vérvörös színt is kaphat.

Уже кілька тижнів українська антарктична станція «Академік Вернадський» оточена… малиновим снігом! Звідки він та чому...

Közzétette: Міністерство освіти і науки України – 2020. február 24., hétfő

Egy évvel ezelőtt, 2020 februárjában szintén megfigyelhető volt a piros hó jelensége, akkor az Antarktiszon jelentkezett a furcsa látvány - ahogy az a fenti képen is jól látszik. Mivel abban az időszakban megdőlt a melegrekord a Déli-sarkvidéken, ez kedvezett egy mikroszkopikus alga, a Chlamydomonas nivalis megjelenésének, amely a benne található karotinoidok miatt vörös színűvé festette a csapadékot.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Magyarországról is látszódnak a Magas-Tátra havas csúcsai - Lenyűgöző fotók készültek

Salgó várából meseszép kilátás nyílik a Szlovákiában húzódó fenséges hegycsúcsokra.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük