Most látszik igazán, milyen hatalmas károkat okozott a történelmi havazás Madridban

A rendkívüli havazás miatt mintegy 80 ezer fát kell kivágni Madridban.

Hóvihar Madridban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Madridot sújtó rendkívüli havazás miatt a város mintegy 80 ezer fája sérült meg annyira, hogy ki kell vágni - adta hírül az El Mundo spanyol napilap.

A spanyol főváros nagyjából 1,6 millió fájának fele érintett, ezek tíz százalékát a napokig tartó havazás és a Filomela nevű téli vihar annyira tönkretette, hogy veszélyeztetik a város lakóit, így a következő hetekben ki kell vágni őket - közölte hétfőn Borja Carabante, a városvezetés környezetért és közlekedésért felelős tagja. A politikus a fakivágást elkerülhetetlennek nevezte, de új fák ültetését is ígérte, amelyről azonban egyelőre nincsenek konkrét tervek.

Madrid parkjainak többsége - köztük a kedvelt Retiro - a vihar óta biztonsági okokból zárva tart. A történelmi havazást, a hidegrekordot és hatalmas széllökéseket okozó Filomela január első felében pusztított Spanyolországban, jelentős fennakadásokat okozva a közlekedésben.

Kiemelt kép: MTI/EPA/EFE/Emilio Naranjo

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Képeken az 1987-es nagy havazás

Az 1987. január 10-én kezdődött, erős szélviharral tetézett hóesés az egész országot betemette, néhány napra teljesen lebénítva.

Képeken az 1987-es nagy havazás: napokra megbénította az országot az időjárás

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük