Most látszik igazán, milyen hatalmas károkat okozott a történelmi havazás Madridban
A rendkívüli havazás miatt mintegy 80 ezer fát kell kivágni Madridban.

madrid-ho
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Madridot sújtó rendkívüli havazás miatt a város mintegy 80 ezer fája sérült meg annyira, hogy ki kell vágni - adta hírül az El Mundo spanyol napilap.

A spanyol főváros nagyjából 1,6 millió fájának fele érintett, ezek tíz százalékát a napokig tartó havazás és a Filomela nevű téli vihar annyira tönkretette, hogy veszélyeztetik a város lakóit, így a következő hetekben ki kell vágni őket - közölte hétfőn Borja Carabante, a városvezetés környezetért és közlekedésért felelős tagja. A politikus a fakivágást elkerülhetetlennek nevezte, de új fák ültetését is ígérte, amelyről azonban egyelőre nincsenek konkrét tervek.

Madrid parkjainak többsége - köztük a kedvelt Retiro - a vihar óta biztonsági okokból zárva tart. A történelmi havazást, a hidegrekordot és hatalmas széllökéseket okozó Filomela január első felében pusztított Spanyolországban, jelentős fennakadásokat okozva a közlekedésben.

Kiemelt kép: MTI/EPA/EFE/Emilio Naranjo

Képeken az 1987-es nagy havazás

Az 1987. január 10-én kezdődött, erős szélviharral tetézett hóesés az egész országot betemette, néhány napra teljesen lebénítva.

Ezt is szeretjük