Ismét lehet Pfizer-oltásra jelentkezni: több ezer ember kaphat róla SMS-t
Időpontfoglalás nélkül senkit nem fognak beoltani a vakcinával.

pfizer-oltás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban.

Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán így a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat. Felhívták a figyelmet, hogy kizárólag csak az SMS-értesítést kapók tudnak foglalni Pfizer-oltást.

Csak azok kapnak oltást, akiknek időpontjuk is van

Az időpontfoglalás tehát ma, az oltás pénteken indul. Felhívták minden még oltásra váró figyelmét, hogy csak azokat fogják fogadni a kórházi oltópontok, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni. A koronavirus.gov.hu oldalon arra kértek mindenkit, hogy az oltás zavartalan lebonyolítása érdekében ne jelenjenek meg olyanok az oltópontokon, akik nem jogosultak az oltásra, vagyis nem regisztráltak, vagy regisztráltak, de még nem kaptak most jogosultságot az időpontfoglalásra, vagy ugyan kaptak SMS-t, de mégsem foglaltak időpontot!

pfizer-oltás1
Fotó: Jens Schlueter / Getty Images Hungary

A kórházi oltópontokra nem fogják beengedni, és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg. A mai naptól elkezdődött a regisztrált 16-18 évesek oltása is a kórházi oltópontokon szintén Pfizer-vakcinával. Az időpontfoglaló továbbra is nyitva van még azoknak az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 éveseknek is, akik eddig nem foglaltak időpontot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Várhatóan a közeljövőben is lesz online is foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően. Addig is minden regisztrált számára elérhető az időpontfoglalóban a Sinopharm, a Szputynik és az AstraZeneca.

Regisztráltál oltásra, de még nem hívtak? Itt nézheted meg, hogy rögzítve van-e a jelentkezésed

A honlapon a védettségi igazolvány állapota is lekérhető.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük