Pattanások ellen! 3 dolog, amit minden nap meg kell tenned
Megelőzheted a pattanások kialakulását, ha beiktatod a helyes arcápolást a napirendedbe.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tinédzserkorban a hormonműködés miatt fokozott veszélynek vagy kitéve, ami a pattanások kialakulását illeti. Sokat javíthatsz a helyzeten, ha odafigyelsz bizonyos dolgokra, és minden nap megfelelően ápolod a bőrödet.

Nézd meg, mit kell tenned, hogy a legkisebbre csökkentsd a mitesszerek és pattanások megjelenésének esélyét!

Arctisztítás

A pattanásokat az okozza, hogy a piszok, valamint a bőrön természetesen megtalálható faggyú eltömíti a pórusokat, amiből mitesszer alakul ki, és végül begyullad. Ha ennek elejét veszed, kisebb a valószínűsége, hogy fájdalmas, gyulladt pontokkal kell küzdened.

Nem elég, ha az arctisztítás a langyos vizes öblítésben kimerül: érdemes erre a célra kifejlesztett tonikkal átdörzsölni a bőrödet minden este. Fontos, hogy olyan folyadékot válassz, ami nem szárítja túlzottan a bőrödet. Ha természetes megoldásra vágysz, főzz le egy kevés kamillateát, márts bele egy vattakorongot, és ezzel töröld át az arcodat.

Mivel a kamilla is szárító hatású, érdemes beszerezned egy olyan hidratálókrémet, ami nem túl zsíros, és a tisztítás után vékonyan kend be vele az arcodat. Ha egyébként is könnyen kiszárad a bőröd, ne csak naponta egyszer krémezz, főleg a hideg, szeles időszakban!

Hogyan kezeld a zsíros bőrt?

Ha te is a zsíros bőr problémájával küszködsz, nézd meg, mit ajánl szakértőnk ezen bőrtípus kezelésére!

A smink eltávolítása

Fontos, hogy mindig távolítsd el a sminket az arcodról, mielőtt lefekszel! Az esti fürdés, zuhanyzás előtt egy testápoló vagy sminklemosó segítségével töröld le a festéket, mert ha csak a tusolás közben mosod le a sminket, az sajnos nem elég.

A víz ugyan nagyjából leviszi a felesleget, de sok vízálló kozmetikum esetében nem lesz maradéktalan az eredmény. Ez pedig tovább fokozza a pórusok eltömődésének, a pattanások kialakulásának a veszélyét.

Akár rendszeresen sminkelsz, akár alkalmanként, az eltávolításra mindig fordíts időt, hiszen ezzel nemcsak a pattanásokat előzheted meg, de a ráncok kialakulásának időpontját is kitolhatod.

Étkezés

Fontos, hogy odafigyelj az étrendedre. Ez nemcsak az egészséged megőrzésének és az alakod formálásának szempontjából fontos, de a bőröd minősége is pozitív vagy negatív irányba változhat attól függően, hogy mit eszel.

Ide kattintva megtudhatod, melyek azok az ételek, amelyek pattanásokat okozhatnak, így ezekből csak mértékkel fogyassz! Ha pedig arra vagy kíváncsi, milyen természetes szerekkel védekezhetsz a pattanások ellen, töltsd ki korábbi kvízünket!

Ezt is szeretjük