Nem csak a liszt és az olaj fogy: a legfurcsább dolgok, amiket nagy tételben vásároltak fel
Bár a bolthálózatok többször jelezték, hogy nincs szükség pánikra, mindenkinek jut elegendő élelmiszer, sokaknál süket fülekre találtak.

koronnavírus vásárlás nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emberek tömegei rohamozták meg a boltokat, és ürítették ki a polcokat a koronavírus kitörése miatt világszerte. Sok helyen gondot okozott, hogy egyesek annál jóval többet vettek, mint amire tényleg szükségük van, felvásárolva mások elől a mindennapokhoz szükséges alapélelmiszereket. 

Miközben az üzletek külön felhívták a figyelmet arra, milyen fontos most mások támogatása, hogy biztosan mindenki hozzájusson a mindennapokhoz szükséges alapanyagokhoz és egyéb háztartási dologhoz, úgy tűnik, sokan inkább jó alaposan betáraztak.

Pánikvásárlás

Amerikában az elmúlt hetekben a vásárlások száma több mint a duplájára nőtt, főleg a fóliázott húsokból, fagyasztott zöldségekből, vajból és palackozott ásványvizekből fogyott a legtöbb. Míg sokan betáraztak több liter tejet, több száz óvszert vagy egy egész polcnyi WC-papírt, és minden mást, amit csak el lehet képzelni, akik már csak a lerabolt polcokkal szembesültek, képeket készítettek a pánikvásárlásról. A friss fotókon jól látszik, kinek mire van igazán szüksége.

(Kiemelt kép:  MTI/EPA/Etienne Laurent )

Ezt is szeretjük