2 testrész, amit ne szőrteleníts otthon! Mutatjuk, miért!
Az alábbi testrészek szőrtelenítését könnyen elronthatod, vagy megsérülhetsz közben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetes, hogy az ember - anyagi és kényelmi okokból - megpróbálja a lehető legtöbb apróságot, mint például a szőrtelenítést is saját kezűleg megoldani.

Vannak azonban olyan testrészek, amelyekre nem szabad sajnálni a pénzt és az időt, mert esetükben házi ügyeskedéssel könnyen maradandó károkat okozhatsz.

Szemöldök

A szemöldökszedést is gyakorolni kell, mire tökéletesen megy majd, és nem árt, ha előtte tájékozódsz, hogyan kell helyesen kitépni a szálakat - ezt ide kattintva megtudhatod. Ám ha a csipesz helyett a gyantázás mellett döntesz, még nagyobb a rizikó, hogy elrontod, és egy hiányos szemöldök nagyon kellemetlen tud lenni.

Éppen ezért inkább fordulj kozmetikushoz, aki tudni fogja, honnan kell eltávolítani a szőrszálakat, és anélkül formázza szépre a szemöldököd, hogy sérülést okozna.

Ha mindenképpen szeretnéd házilag végezni a műveletet, először vedd igénybe a szakember segítségét, kérd meg, hogy mondja el, esetleg mutassa meg, hogyan tudod magad is biztonságosan megoldani a gyantázást.

Borotvával vagy epilátorral ne ess neki a szemöldöködnek, mert mindkettővel nehéz pontosan dolgozni, ráadásul az előbbi megerősíti a szálakat, és meg is vághatod magad vele.

Szőrtelenítés utáni bőrnyugtatók

Mindegy, milyen módszerrel szőrtelenítesz, az érintett területet mindig érdemes utókezelni valamilyen bőrnyugtatóval. Képeken hét természetes szer!

A száj környéke

Ha van egy kis bajuszkád, és szeretnél tőle megszabadulni, kozmetikussal gyantáztasd le a szálakat legalább az első néhány alkalommal. A száj környékén ugyanis nagyon érzékeny a bőr, és ha valamit nem szakszerűen csinálsz, nemcsak a sérüléstől kell tartanod, de könnyen ki is pattoghat a bőr, ami kellemetlen és nem szép látvány.

Borotva erre a területre sem javallott, hacsak nem szeretnél néhány hónapon belül kackiás bajszot magadnak. Epilátorral próbálkozhatsz, de csak a szükséges higiéniai teendők elvégzése mellett, és lehetőleg olyan géppel, amely kifejezetten az érzékeny területek szőrtelenítésére hivatott.

Ezt is szeretjük