Megrázó fotók az orosz-ukrán háborúról: az emberek a föld alá menekülnek

Továbbra is fokozódik a feszültség, egyre több ember hagyja el az otthonát, és próbál biztonságos helyre menekülni. Sokan nyugat felé veszik az irányt.

orosz-háború1
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Február 24-én, magyar idő szerint csütörtök reggel szörnyű hírekre ébredt a világ: a hónapok óta tartó orosz-ukrán konfliktusból háború lett, mivel Vlagyimir Putyin orosz elnök kiadta a parancsot Ukrajna inváziójára. Az ország több nagyvárosában is robbanások voltak, elsősorban a katonai létesítményeket, fegyverraktárakat támadták az oroszok, de a civilek közül is sokan megsérültek.

Mivel mostanra számos rakétatámadás érte az ukrán fővárost, Kijevet, az emberek nyugat felé kezdtek menekülni, akik pedig maradtak, próbálják magukat a föld alatt, metróalagutakban és pincékben meghúzni. A legfrissebb hírek szerint már több mint százezren menekülnek az országból, a legtöbben Lengyelország, Szlovákia és Magyarország irányába.

Képeken a háború első napja

Csütörtökön a késő délutáni, kora esti órákban több jelentős esemény történt: Ukrajnában megtiltották minden 18 és 60 év közötti férfinak, hogy elhagyja az országot, az oroszok pedig elfoglalták a csernobili atomerőművet. Az éjszaka során további robbanások történtek Kijevben. A brüsszeli csúcson Európa vezetői rendkívüli ülés keretében egyetértettek azzal, hogy a háború nem megoldás, és közösen elítélték Oroszország támadását Ukrajna ellen, valamint egységes szankciók bevezetéséről is döntöttek. Képek.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

(Képek forrása: MTI, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük