Erre jutott a nemzetbiztonsági operatív törzs a mai ülésen: Orbán Viktor számolt be róla
A nemzetbiztonsági operatív törzs csütörtök délelőtt ülésezett.

D MTI20220224001
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai katonai műveletek miatt csütörtök délelőtt összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését a Karmelita kolostorba - közölte az MTI Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatója alapján.

A megbeszélésen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Pintér Sándor és Varga Mihály miniszterelnök-helyettesek. Ott volt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök, Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka, Kovács József nemzeti információs államtitkár valamint a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői.

Ez hangzott el az operatív törzs ülésén

Orbán Viktor február 24-én, délután 1 órakor a hivatalos Facebook-oldalán egy videót tett közzé, amiben arról beszél, hogy lezajlott a nemzetbiztonsági operatív törzs ülése. A megbeszélésen elhangzott, hogy Magyarország az európai uniós és NATO-szövetségesekkel együtt továbbra is elítéli Oroszország lépéseit. A miniszterelnök közölte: ma vésztanácskozásra gyűlnek össze az európai vezetők Brüsszelben, és közös lépéseket terveznek.

Orbán Viktor megismételte korábbi álláspontját, miszerint az országnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia, és a legfontosabb a magyar emberek biztonsága, így nem terveznek katonai segítséget és eszközöket telepíteni Ukrajnába. Hozzátette, hogy a katonák felkészültek az ukrán-magyar határon a megnőtt létszámú menekültek fogadására.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ilyen az élet most Ukrajnában: drámai képek

Az ukrán hatóságok fokozott figyelemre kérik a lakosságot.

Ezt is szeretjük